Jokereiden ottelussa omituisuus – ei jäähyä, vaikka hampaita lyötiin suusta

Voimahyökkääjä Jesse Joensuu on Jokereiden luottomies.

Voimahyökkääjä Jesse Joensuu on Jokereiden luottomies. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Moskovan Spartakin 3-2. Spartakin pelaaja löi Jesse Joensuulta hampaita suusta, mutta selvisi tilanteesta jäähyttä.

JÄÄKIEKKO Jokerit nappasi KHL:ssä jo neljännen perättäisen voittonsa kukistettuaan maanantain kotiottelussaan Moskovan Spartakin 3-2. Jokereilta ensimmäinen erä oli todella vahva ja kolmannessa erässä joukkue kykeni puolustamaan johtoasemaansa riittävän hyvin, vaikka ote heikkenikin.

Ottelussa kaksi hammastaan menettänyt Jesse Joensuu iloitsi voittoputken jatkumista.

– Hyvä alku. Sitten pelattiin lepsusti. Otettiin vähän tyhmiä jäähyjä. Mutta mun mielestäni me ollaan neljä viimeistä peliä pelattu riittävän hyvin ansaitaksemme voiton. Nämä voitot antavat hyvää itseluottamusta, Joensuu sanoi Sport Contentille.

Vaikka Jokereiden hyvä ote toisessa erässä katosikin, painotti Joensuu tuloksen merkitystä.

– Jostain johtui, mutta täytyy olla tosi tyytyväinen voittoon, vaikka välillä ei ehkä pelattu ihan omalla potentiaalilla.

Tuomaritoiminta hämmästytti. Spartakin pelaaja löi Joensuuta mailalla päähän, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Jokereiden päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan tuomarit ilmoittivat, etteivät nähneet tilannetta, mutta Joensuun mukaan kyllä näkivät. Joensuu arveli, ettei jäähyä annettu, koska Jokerit oli jo ylivoimalla.

– Jos olisi ollut sellainen tilanne, jota ei voi huomata, niin ei siinä silloin olisi ollut mitään. Mutta meillä oli viisi kolmonen. Se oli ainoa syy, miksei ne saaneet jäähyä. Jos multa vedetään kaksi legoa veks ja tuomari näkee sen. Silloin pitää antaa neljä minuuttia jäähyä, Joensuu sanoi.

Joensuu kävi tilanteessa hyvin lämpöisenä, eikä ihmekään.

– Siitä päästiin yli, mutta vähän kävin kuumana siinä. Kaksi hammasta meni. Kolmannessa erässä osui maila vielä silmäkulmaan. Vähän kiristää, hän sanoi.

Jo neljä vuotta KHL:ssä pelanneen Joensuun mukaan tuomaritoiminta on sarjassa kohentunut, mutta linja muuttuu yhä epäloogiseksi, jos toinen joukkue saa jäähyjä enemmän.

– Kun me saatiin paljon ylivoimaa, niin pari tilannetta meni ohi, joista olisi kuulunut jäähyjä Spartakille. Siit pitäisi päästä eroon. Muuten KHL:n tuomaritoiminta on parantunut huomattavasti koko aikana, mutta tommoisia tulee vähän liikaa. Jos toinen joukkue on saanut enemmän yv:tä, niin ei vihelletä enää mistään. Väkisin haetaan sitä tasoittavaa, Joensuu arvioi.

Jokereilla kulkee joka tapauksessa mukavasti. KHL:n läntisessä konferenssissa joukkue jatkaa neljän perättäisen voiton myötä neljäntenä.

Joensuu näkee selkeän syyn, miksi tulokset ovat kohentuneet.

– Mun mielestäni me pelataan kylmemmin ja parempaa tulosta. Ei sillä lailla, että meidän pitäisi dominoida ja luistella niiltä jalat alta. Tässä on vaikea luistella, kun kaverit pelaa trappia. Vieraskaukalossa huomaa, että hyvin puolustamalla saa tylsytettyä aika hyvän joukkueen. Sitä pitää kunnioittaa, että meidän vastustajat tulevat tekemään sitä samaa meillä kotona. Ei saisi turhautua siihen.

Teksti Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Jokerit juhlisti itsenäisyyspäivää Siperiassa – ”Tämä on kuitenkin iso päivä Suomelle”

Kommentoi Facebookissa