Mikael Granlund liittyy Leijonien MM-kisajoukkueeseen

Mikael Granlund pelaa NHL:ssä Nashville Predatorsissa. (Kuva AOP)

Mikael Granlund on mukana Leijonissa Tampereen MM-kisoissa.

JÄÄKIEKKO Jääkiekkoliitto vahvisti keskiviikkona hyökkääjä Mikael Granlundin liittyvän Leijonien MM-joukkueeseen. Granlund saapunee Tampereelle perjantaina, mutta vielä ei ole tietoa, onko hän mukana Leijonien avausotteluissa perjantaina Norjaa tai lauantaina Latviaa vastaan.

Granlundin NHL-seura Nashville Predators lähti pudotuspeleissä laulukuoroon heti ensimmäisellä kierroksella. Nashvillella ei ollut jakoa Mikko Rantasen edustamaa Colorado Avalanchea vastaan sarjan päätyttyä Coloradon voittoon suoraan neljässä ottelussa.

Granlundin lisäksi Nashvillessa pelaavat suomalaisista Juuse Saros ja Eeli Tolvanen. Saros kärsii loukkaantumisesta ja Tolvasen liittymisestä MM-ryhmään ei ole ilmoitettu ainakaan toistaiseksi. Välttämättä Tolvanen ei vahvistaisi pelitaidoillaan joukkuetta olennaisemmin.

Granlundille tilaa MM-joukkueessa tekee olympiavoittaja Miro Aaltonen, jota ei siis nähdä MM-kisoissa. Aaltonen pelasi viimeisissä EHT-otteluissa ykkösketjussa Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen kanssa.

Mikael Granlund todennäköisesti liittyy tähän ketjuun. Pekingin olympiakultajoukkueessa ketjun kolmas lenkki oli Mikaelin veli Markus Granlund, joka joutui jättämään MM-kisat väliin tiettävästi loukkaantumisen takia.

Jääkiekkoliitto vahvisti myös, ettei NHL-seura Buffalo Sabresin puolustaja Henri Jokiharju pelaa MM-kisoissa. Jokiharju pelasi viikonloppuna kaksi EHT-ottelua Leijona-paidassa Tukholmassa. Sen jälkeen hän antoi positiivisen koronatestituloksen.

Jääkiekkoliiton mukaan Jokiharjun poisjäänti kisoista oli terveydellinen ratkaisu. Arvio tehtiin pelaajan ja koko joukkueen kannalta.

Leijonissa on nyt vain seitsemän puolustajaa. Mikäli Dallas Stars putoaa jatkosta NHL:n pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella, saattavat puolustajat Jani Hakanpää, Esa Lindell ja Miro Heiskanen liittyä Leijoniin. Myös Ruotsin SHL:n finaalijoukkueista saattaa tulla vahvistuksia Leijonien puolustukseen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijoniin odotellaan NHL-vahvistuksia – muuten MM-joukkue on varmistunut

Leijonien MM-leirin kokoonpano

Maalivahdit:
29 Säteri Harri
35 Tuohimaa Frans
45 Olkinuora Jussi

Puolustajat:
2 Pokka Ville
3 Friman Niklas
4 Lehtonen Mikko
38 Hietanen Juuso
42 Vatanen Sami
50 Seppälä Mikael
55 Ohtamaa Atte

Hyökkääjät:
10 Armia Joel
12 Anttila Marko
21 Innala Jere
24 Björninen Hannes
25 Rajala Toni
51 Filppula Valtteri
52 Palmu Petrus
61 Nurmi Markus
64 Granlund Mikael
65 Manninen Sakari
70 Hartikainen Teemu
76 Sallinen Jere
80 Mäenalanen Saku
82 Pesonen Harri
91 Lammikko Juho

Kommentoi Facebookissa