Mikko Rantanen iski kaksi maalia – nousi samalla NHL:n pistepörssin jaetulle kärkisijalle

Mikko Rantanen on NHL:n syöttöpörssin kärjessä ja jakaa koko sarjan pistepörssin kärkipaikan.

Mikko Rantanen on NHL:n syöttöpörssin kärjessä ja jakaa koko sarjan pistepörssin kärkipaikan. (Kuva AOP)

Sebastian Aho sai myös syöttöpisteen ja on pistepörssissä neljännellä sijalla.

JÄÄKIEKKO Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:n alkukauden suomalaisnimiä ovat olleet Carolina Hurricanesin Sebastian Aho sekä Colorado Avalanchen Mikko Rantanen. Suomalaiset 21-vuotiaat pelimiehet komeilevat korkealla myös NHL:n pistepörssissä.

Coloradon ykkösketjussa pelaava Rantanen iski viime yön ottelussa kaksi maalia Philadelphia Flyersin verkkoon, kun se kaatui vierasottelussa lukemin 4–1. Turkulaisen huiman vireen ja yhdeksän ottelun pisteputken takuumiehenä on ollut ketjukaveri Nathan McKinnon.

Mikko Rantasen pistesaldo on nyt 16, koostuen neljästä maalista ja 12 syötöstä. Rantanen on syöttöpörssin kärjessä ja jakaa koko sarjan pistepörssin kärkipaikan Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin kanssa. Maaleja Matthewsille on kertynyt kymmenen.

– Meidän ketjumme ja koko joukkue pelaavat tällä hetkellä hyvin. Vieraspelit ovat aina hankalia, mutta nyt on mennyt hyvin. Tämä on iso juttu meille, Mikko Rantanen myönsi joukkueen nettisivuilla.

Colorado Avalanche on nyt voittanut kauden yhdeksästä pelistään kuusi.

Sebastian Aho sai puolestaan yhden syöttöpisteen Detroitissa Coloradon vierasvoittoon 3–1 päättyneessä ottelussa. Myös Aho on päässyt pisteille yhdeksässä ottelussa, saldo on tällä hetkellä 4+10=14. Aho on NHL:n pistepörssissä neljännellä sijalla.

Lue myös: Sebastian Aho ratkaisi jatkoajalla – huikean tehoillan saldo kaksi maalia ja kaksi syöttöä

Kommentoi Facebookissa