Mikko Rantanen rikkoi NHL:n maaliennätyksensä – yhdessä tilastossa kärjessä

Mikko Rantanen lukeutuu Colorado Avalanchen tähtikaartiin. (Kuva AOP)

Mikko Rantanen johtaa NHL:ssä tasakentällisin tehtyjen maalien tilastoa. Perjantaina hän rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä.

JÄÄKIEKKO Colorado Avalanchen luottohyökkääjä Mikko Rantanen jatkaa NHL:ssä vakuuttavia otteitaan. Perjantaina Rantanen rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä tehtyään kauden 37. maalinsa.

Rantanen maalasi Coloradon vakuuttavassa 5-1-voitossa Winnipeg Jetsistä. Rantasella on nyt koossa 68 (37+32) tehopistettä 56 ottelusta.

Huomionarvoista on, että Rantanen on iskenyt tasakentällisin eniten maaleja tällä kaudella koko NHL:ssä. Rantanen on tehnyt 37 maalistaan tasakentällisin peräti 30.

NHL:n maalipörssissä Rantanen on neljäntenä. Edellä ovat Connor McDavid (46 maalia), David Pastrnak (42) ja Tage Thompson (39).

Artturi Lehkonen sai Winnipeg-ottelussa syöttöpisteen. Lehkonen saavutti samalla 100 runkosarjasyötön rajapyykin ja rikkoi NHL:n yhden kauden piste-ennätyksensä. Lehkonen on saalistanut 39 (17+22) tehopistettä 52 ottelussa.

Carolina Hurricanesin suomalaismaalivahti Antti Raanta on pelannut hänkin viime aikoina vakuuttavasti ja ollut vahvassa roolissa siinä, että Carolina on koko NHL:ssä toisena Boston Bruinsin takana. Perjantaina Raanta saavutti nollapelin 32 torjunnalla ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan.

Raanta on pelannut tällä kaudella 21 ottelua. Niistä Carolina on voittanut 15.

Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen teki perjantaina NHL-kauden avausmaalinsa. Ylönen kuittasi tehot 1+1, kun Canadiens kaatoi Philadelphia Flyersin 5-2.

Kautensa AHL-seura Laval Rocketsissa pelannut Ylönen, vuoden 1995 maailmanmestarin Juha Ylösen poika, on kerännyt seitsemän (1+6) tehopistettä 17 NHL-ottelusta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tampereella kiekkohuumaa – Jussi Tapolalta kovaa ylistystä Ilvekselle

Kommentoi Facebookissa