Ministeri Anne Berner on Vuoden pyöräilijä – rohkeita ehdotuksia pyöräilyn puolesta

Valinnan perusteena on Anne Bernerin näkyvä ja poikkeuksellisen kunnianhimoinen työ pyöräliikenteen lisäämiseksi Suomessa.

Valinnan perusteena on Anne Bernerin näkyvä ja poikkeuksellisen kunnianhimoinen työ pyöräliikenteen lisäämiseksi Suomessa. (Kuva Tomi Parkkonen/ Valtioneuvoston kanslia)

Perusteluiden mukaan Berner on ministerinä osoittanut vahvaa motivaatiota pyöräliikenteen edistämiseen.

PALKINTO Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on valittu Vuoden pyöräilijäksi. Perusteena valinnalle on Bernerin näkyvä ja poikkeuksellisen kunnianhimoinen työ pyöräliikenteen lisäämiseksi Suomessa. Perusteluiden mukaan Berner on ministerinä myös kuunnellut tarkalla korvalla, mihin asioihin pyöräliikenteen edistämisessä on olennaista panostaa ja toiminut sen mukaisesti.

Valtioneuvoston periaatepäätös kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä ensimmäistä kertaa historiassa sekä uusi korkean profiilin valtakunnallinen edistämisohjelma investointitukineen ovat konkreettisia osoituksia ministerin tahtotilasta ja työn tuloksista.

– Anne Berner on muutenkin tehtävässään osoittanut vahvaa motivaatiota ja sitoutumista pyöräliikenteen edistämiseen. Hän on laittanut itsensä likoon tekemällä rohkeasti ehdotuksia pyöräilyn puolesta muun muassa työmatkapyöräilyn ja sähköpyöräilyn tukemiseksi, ohjannut keskeisiä sidosryhmiä yhteistyöhön ja mahdollistanut pyöräilyn kampanjointia ja markkinointia, kiittelee Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Pyöräliikenteen arvostus on Hirvosen mukaan Bernerin toimikaudella ollut noususuunnassa ja hän on pitänyt omassa organisaatiossaan huolen siitä, että pyöräilyn positiiviset terveys- ja ympäristövaikutukset otetaan entistä paremmin huomioon. Myös tieliikennelain kokonaisuudistuksessa Berner on puhunut pyöräilyn puolesta ja mukana markkinoimassa suomalaista pyöräilyosaamista erityisesti talvihoidon osalta ulkomaille.

– Pyöräilyn lisääminen on tärkeää liikenteen päästöjen vähentämiseksi sekä kansanterveyden parantamiseksi. Ministerinä pääsen valitettavan harvoin itse pyöräilemään, mutta onneksi työssäni voin parantaa muiden mahdollisuuksia pyöräilyyn, liikenneministeri Berner sanoo.

– Parhaiten se onnistuu avoimessa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tästä kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman valmistelu on erinomainen esimerkki. Jakaisin mielelläni tunnustuksen valmisteluun osallistuneiden henkilöiden ja organisaatioiden kanssa, ministeri Berner jatkaa.

Aiemmin Vuoden pyöräilijöiksi on valittu muun muassa MikkoPeltsiPeltola 2007, Osmo Soininvaara 2008, Hannu-Pekka Björkman 2009, Oras Tynkkynen 2010, Lauri Tähkä 2011, Kaisa Leka 2012, Teppo Moisio 2013, Vappuliisa Hakalehto 2014, Mauri Myllylä 2015, Nora Elers 2016 ja Sanna Stellan 2017.

Valintaraadissa olivat mukana Pyöräilykuntien verkosto ry, Pyöräliitto ry, Suomen Pyöräily ry, Helsingin Polkupyöräilijät ry, Suomen Latu ry, Liikenneturva ry, Itä-Suomen yliopisto, Helsingin kaupunki, Helkama Velox Oy, TunturiHellberg Oy sekä Urheilu- ja vapaa-aikatukkuliikkeet ry.

Palkinto luovutettiin liikenne- ja viestintäministeriössä eilen. Palkintoon kuuluu Suomen Työsuhdepyörä Oy:n kustantama lahjakortti pyöräliikkeeseen.

Lue myös: Sähköpyörän hankintatuen valmistelu keskeytetään – hallituskumppaneiden vastustus kaatoi Bernerin esityksen

Kommentoi Facebookissa