Mira Potkonen iski vakuuttavan voiton MM-kehässä – Elina Gustafssonin loppukiri ei riittänyt

Mira Potkonen voitti ottelunsa nyrkkeilyn MM-kisojen Intiassa ja eteni puolivälieriin.

Mira Potkonen voitti ottelunsa nyrkkeilyn MM-kisojen Intiassa ja eteni puolivälieriin. (Kuva SNL)

Rion olympiapronssimitalisti oli ottelussaan ylivoimainen ja voitti kaikin tuomariäänin.

NYRKKEILY Rion olympiapronssimitalisti Mira Potkonen iski vakuuttavasti tiensä nyrkkeilyn maailmanmestaruuskilpailujen puolivälieriin Intian Delhissä. Elina Gustafsson puolestaan kärsi tappion.

Perjantaina Australian Anja Stridsmanista upeasti revanssin ottanut Potkonen oli 60-kiloisten kolmannen kierroksen ottelussa Valko-Venäjän Alla Jarshevitshinia vastaan varsin ylivoimainen ja voitti ottelun tuomariäänin 5–0. Valmentaja Maarit Teuronen oli tyytyväinen suojattinsa otteisiin.

– Meillä on selvä taktiikka otteluun ja Mira noudatti sitä hienosti. Tällä kertaa Miran otteissa ei ollut väkinäisyyttä ja hän teki aika hienoja juttuja. Suorat puri hyvin, Teuronen hymyili.

Sarjan 60 kiloa puolivälierät isketään tiistaina ja silloin Potkonen saa vastaansa Thaimaan Sudaporn Seesondeen, jonka meriittilistalta löytyy muun muassa MM-pronssi vuodelta 2014.

Viime MM-kilpailujen pronssimitalisti ja tämän vuoden Euroopan mestari Elina Gustafsson kärsi sen sijaan 69-kiloisten toisen kierroksen ottelussa tappion kaikin tuomariäänin 5–0 Taiwanin meritoituneelle Chen Nien-Chinille.

Gustafsson voitti ottelun kolmannen erän, mutta taiwanilainen vei ottelun nimiinsä avauserien pisteillään. Näin Nien-Chin jatkaa puolivälieriin ja Gustafssonin osalta kilpailut ovat ohi.

– Ellu ei oikein saanut kaveria kiinni avauserissä, mutta viimeisessä erässä kun hän lähti röyhkeästi lyömään, niin tulosta alkoi syntyä. Ensi kerralla vaan pitää pystyä aiemmin siihen. Hyvää tässä oli se, että Ellu osoitti jälleen olevansa erittäin kilpailukykyinen. Marginaalit ovat pieniä, Teuronen analysoi.

  • Lähde Suomen Nyrkkeilyliitto

Lue myös: Mira Potkoselle maukas revanssi MM-nyrkkeilyissä – tasaisen kamppailun voitto tuomariäänin

Kommentoi Facebookissa