Mira Potkonen nyrkkeili taas arvokisamitalin – Tokion olympialaisten harvoja suomalaistoivoja

Riossa vuonna 2016 olympiapronssia voittanut Mira Potkonen on voittanut myös kaksi MM-pronssia.

Riossa vuonna 2016 olympiapronssia voittanut Mira Potkonen on voittanut myös kaksi MM-pronssia. (Kuva AOP)

Mira Potkonen nyrkkeili MM-pronssia. Seuraavaksi hän tavoittelee mitalia Tokion 2020 olympiakisoissa.

NYRKKEILY Mira Potkonen nyrkkeili jälleen arvokisamitaleille otettuaan Venäjän Ulan-Udessa käydyissä MM-kilpailuissa pronssia alle 60 kiloisten sarjassa. Välierävastus tosin oli Potkoselle liian kova hänen kärsittyään tappion Kiinan Cong Wangille hajaäänin 1-4.

– Kiinalaisen rytmi ja nopeus pääsi yllättämään ottelun alussa. Tiesimme, että hän lyö paljon, mutta videolla ei vaikuttanut yhtä nopealta. Kiinalainen oli varsin vikkelä, ja heti valmiina lyömään eri kulmista. Mira taisteli loppuun asti, ja siitä olen ylpeä, vaikkei se tänään riittänytkään voittoon, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kommentoi Nyrkkeilyliiton tiedotteessa.

MM-pronssi oli Potkosen uran toinen. Aiemmin hän oli voittanut pronssia MM-kisoissa 2016. Samana vuonna hän voitti silloin olympiahopeaa Rio de Janeirossa.

Tänä vuonna Potkonen on voittanut EM-kultaa. Lisäksi hän otti kultamitalin Euroopan kisoissa. MM-kisoissa Potkonen oli sarjansa ainoa eurooppalaismitalisti.

Potkonen on ensi vuonna Tokion olympiakisoissa Suomen merkittävimpiä mitalisuosikkeja. Riossa 2016 hän oli kisojen ainoa suomalaismitalisti.

– Nyt on vuorossa kahden viikon loma ja sen jälkeen jatkamme treenejä. Marraskuussa Mira iskee Tammerturnauksessa kotikehässä ja sen jälkeen katseet suunnataan ensi vuoden olympiakarsintoihin, Teuronen summasi kaksikon suunnitelmat.

Hyvin todennäköisesti Potkonen olympiapaikan myös saavuttaa. Tokio on hänen suuri tavoitteensa. Mahdollisesti hänen uransa päättyy niihin kisoihin.

Ei ole mahdotonta, että historia toistaisi itseään ja Potkonen toisi Suomelle ainoan mitalin myös Tokiosta. Suomalaiset mitalitoivot Tokion olympialaisissa ovat nimittäin vähissä.

Potkosen ohella potentiaalisimmat Tokion suomalaismitalistit ovat rullalautailija Lizzie Armanto ja painija Petra Olli. Suomen Olympiakomitean asettama tavoite on neljä mitalia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Dohan MM-kisat ovat ohi – Suomella riitti alisuorittajia

Kommentoi Facebookissa