Mitali oli lähellä – Joni Mäki sprintin olympiafinaalissa neljäs

Joni Mäki on noussut maamme kärkihiihtäjien joukkoon. (Kuva Olympiakomitea)

Suomen tiistain onnistujat olympialaisissa: Joni Mäki sijoittui sprinttihiihdossa neljänneksi. Anni Kärävä oli freeskin big air -hyppyfinaalissa yhdeksäs.

OLYMPIALAISET Joni Mäki eteni Pekingin olympialaisissa sprinttihiihdossa finaaliin saakka. Loppukilpailussakin hän oli kärkitaistossa loppusuoralle saakka, mutta jäi lopulta neljänneksi.

Miesten sprinttikilpailun kulta meni Norjan Johannes Hösflot Kläbolle. Italian Federico Pellegrino oli kisan toinen ja Venäjän Aleksander Terentjev kolmas.

Mäki oli loppusuoralla hyvässä kyttäysasemassa. Mitalimiehet menivät kuitenkin liian lujaa.

Mäen sijoitus oli joka tapauksessa olympiahistorian paras suomalaissijoitus sprinttihiihdossa. Olympialaisissa sprinttiä on hiihdetty Salt Lake Cityn 2002 kisoista lähtien.

Myös Lauri Vuorisella suksi kulki sprintissä. Puolivälierässään Vuorinen koki kuitenkin sauvarikon ja jäi erässään neljänneksi. Ilman sauvarikkoa Vuorinen olisi todennäköisesti yltänyt välieriin,

Naisten sprinttikilpailu oli ruotsalaisten juhlaa. Jonna Sundling dominoi ja voitti olympiakultaa ylivoimaisesti. Maja Dahlqvist varmisti Ruotsin kaksoisvoiton. Yhdysvaltain Jessica Diggins saavutti pronssin.

Katri Lylynperä, Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä etenivät puolivälieriin, mutta eivät päässeet jatkoon. Joensuun sauva katkesi ja hän purkikin pettymystään kyyneleet silmissään.

Tero Seppälälle pettymys ampumahiihdossa

Maailmancupissa lupaavasti tällä kaudella suoriutunut Tero Seppälä ei yltänyt ampumahiihdon normaalikisassa eli 20 kilometrillä kärkisijoille. Seppälä oli kisan parhaana suomalaisena tuloksissa 23:s.

Seppälän menestysmahdollisuudet murenivat jo kuitenkin ensimmäisellä pystypaikalla. Hän ampui kaksi ohi.

Loput ampumapaikat Seppälä ampui puhtaasti, mutta kaksi sakkominuuttia olivat liikaa. Kisan kultamitalistille Ranskan Quentin Fillon Mailletille Seppälä hävisi 3.26,9 minuuttia. Hiihtovauhti ei Seppälällä riittänyt.

Muista suomalaisista Heikki Laitinen oli 66:s. Olli Hiidensalo päätyi sijalle 74. Molemmat ampuivat viisi sakkominuuttia.

Anni Kärävältä upea olympiasuoritus

Anni Kärävä sijoittui hienosti yhdeksänneksi freeskin big airin olympiafinaalissa. Jo finaalipaikka oli Kärävältä loistava suoritus ja loppukilpailussa hän pystyi suoriutumaan vailla paineita.

Kärävän hypyt onnistuivat finaalissa loistavasti. Hän sai ”ländättyä” kaikki kolme hyppyään, kuten itse asian ilmaisi.

Kultaa voitti Kiinaa edustava 18-vuotias Gu Ailing Eileen, joka nousi viimeisellä kierroksella kolmannelta sijalta voittoon. Kärävä naurahti, että hän tunsi olevansa väärässä paikassa, koska taso oli finaalissa ”sikakova”.

Kärävä kilpailee Pekingissä freeskissä vielä slopestylessä.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Koronatestien epävarmuus kiusaa Leijonia – ”Ei kenelläkään ole ollut mitään oireita”

Kommentoi Facebookissa