Naisleijonat raateli venäläiset – kova kritiikki vaihtui kehuiksi

Juuso Toivola joutui Naisleijonien päävalmentajaksi Pekingissä kesken olympiaturnauksen. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat kukisti Venäjän maalein 5-0 alkusarjan päätöspelissään. Puolivälierässä lauantaina suomalaiset pelaavat Japania vastaan.

JÄÄKIEKKO Venäjä jäi Pekingin olympialaisten jääkiekkoturnauksessa pahasti suomalaisten jalkoihin. Naisleijonat voitti alkulohkon päätöspelissä venäläiset maalein 5-0 ja varmisti sillä lohkon kolmospaikkansa.

Maanantaina Suomi oli hävinnyt kehnolla esityksellä Sveitsille maalein 2-3. Nyt olikin aika nostaa tasoa. Tietysti Suomen urakkaa helpotti, että Venäjä joutui koronakaranteenien takia pelaamaan ottelussa kymmenellä hyökkääjällä.

– Eilen sanoin, että joukkue oli hyvin valmistautunut peliin, mutta tulos ei ollut hyvä. Tänään ne molemmat natsasi ja olen todella tyytyväinen. Kolmas erä pieni kauneusvirhe siinä. Mun mielestäni ansaittu voitto, kommentoi kovan kritiikin kohteeksi joutunut Suomen uusi päävalmentaja Juuso Toivola.

Toivola onkin vakuuttunut, että se kuuluisa apina on pudotettu pelaajien harteilta.

– Pelaajat haluaa tehdä maaleja. Se helpottaa. Siitä on varmasti apua joukkuehenkeen ja tulokseen.

Naisleijonat joutui pelaamaan kasvomaskeissa. Olympiakomitea pyysi sellaista Venäjän joukkueessa havaittujen positiivisten koronatestien takia.

– Se päätös kasvomaskeista tuli ylemmältä taholta. En oikeastaan osaa enkä halua vastata siihen kysymykseen. Me pärjättiin näiden kanssa tosi hyvin, totesi Toivola asiasta.

Maanantaina Toivola joutui julkisen ruoskinnan kohteeksi, kun hänen katsottiin löpisseen joutavia asioita Naisleijonien tappion jälkeen. Itse Toivola ei ole mediaa tai sosiaalista mediaa seurannut.

– En ole lukenut. Olen keskittynyt tähän ruutuun ja rooliin. En mä osaa ottaa kantaa tuohon.

Naisleijonilla on seuraavaksi ohjelmassa kolme vapaapäivää. Toivolan mukaan pidempi tauko peleistä ei häiritse. Onhan joukkueen ympärillä riittänyt kohua.

– Lepo on tässä vaiheessa tärkeämpi. Kyllä nää on treenanneet. Huomenna on täysi vapaapäivä. Sitten katsotaan torstaina, hän sanoi.

Lauantaina kello 10.40 Suomen aikaa Naisleijonat pelaa Japania vastaan.

– Luisteleva ja hyvin kurinalainen joukkue. Henkisesti todella vahva joukkue. Saa nähdä. Nyt vedetään vähän happea. Löydetään lääkkeet siihen peliin, Toivola totesi seuraavasta haasteesta.

Turnaus jatkuu puolivälierävaiheessa kerrasta poikki -menetelmällä. Japani on siis pakko voittaa, tai muuten tulee noutaja.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Naisleijonille tappio kehnolla esityksellä – uusi päävalmentaja näki onnistumisia

Kommentoi Facebookissa