Mökilleen mönkijällä lähtenyt mies löydettiin menehtyneenä avannosta – jäät ovat jo petollisia

Siinä missä jää aamulla yöpakkasten jälkeen vielä kantaa hyvin, saattaa se iltapäivällä pettää alta auringon lämmön vaikutuksesta niin kulkuvälineen kuin kävelijänkin alta.

Siinä missä jää aamulla yöpakkasten jälkeen vielä kantaa hyvin, saattaa se iltapäivällä pettää auringon lämmön vaikutuksesta niin kulkuvälineen kuin kävelijänkin alta. (Kuva Fotolia)

Kadonneen jälkiä moottorikelkalla seuraamaan lähtenyt ystävä putosi itsekin jäistä läpi.

ONNETTOMUUS Kemiönsaaren Västanfjärdin alueella mönkijällä liikkunut mieshenkilö ilmoitettiin kadonneeksi lauantaina illalla hieman ennen kello kymmentä. Kadonnut mieshenkilö oli ollut matkalla saaressa sijainneelle mökilleen.

Kun hänen puhelimeensa ei saatu yhteyttä, teki hänen ystävänsä hänestä katoamisilmoituksen. Ilmoituksen tehnyt mies oli lähtenyt itse seuraamaan kadonneen jälkiä moottorikelkalla ja pudonnut itsekin jäistä läpi. Mies onnistui kuitenkin pelastautumaan mökille ja tekemään kastuneellakin puhelimella katoamisilmoituksen kaveristaan.

Meripelastuskeskus Turku käynnisti kadonneeksi ilmoitetun etsinnät heti ilmoituksen saatuaan. Etsintätehtävään hälytettiin poliisipartio, Rajavartiolaitoksen päivystävä meripelastushelikopteri Super Puma Turusta ja Hiittisten merivartioaseman moottorikelkkapartio.

Yksiköiden ollessa matkalla etsintäalueelle kadonnutta etsinyt mies ilmoitti havaitsevansa kadonneen avannossa. Super Puma evakuoi molemmat miehet alueelta ja kuljetti heidät Turkuun. Avannosta evakuoitu mies todettiin valitettavasti menehtyneeksi. Lounais-Suomen poliisilaitos vastaa tapahtuman tutkinnasta.

Merivartiosto muistuttaa, että jään vahvuus elää koko ajan ja heikkenee äkillisesti. Jään haurastuminen tapahtuu hyvinkin nopeasti. Siinä missä jää aamulla yöpakkasten jälkeen vielä kantaa hyvin, saattaa se iltapäivällä pettää alta auringon lämmön vaikutuksesta. Päivän Lehti kirjoitti varoituksesta tässä.

Kommentoi Facebookissa