Moottorikelkkailija luuli pilkkijää hirveksi ja ampui – ”Alkoholilla on voinut olla osuutta asiaan”

Moottorikelkka oli pysäytetty noin parin sadan metrin päähän pilkkijästä, minkä jälkeen kuljettaja oli nopeasti kaivanut esille aseen. (Kuvituskuva Fotolia)

Ampujalla ei ollut voimassa olevaa aselupaa eikä metsästyskorttia.

METSÄSTYSRIKOS Lapin poliisille ilmoitettiin lauantaina 26.11.2022 noin klo 12 Enontekiöllä tapahtuneesta ampumistapauksesta. Lappilainen mies oli ollut joella pilkillä, kun hän oli havainnut jokea pitkin lähestyvän moottorikelkan.

Kelkka oli pysäytetty noin parin sadan metrin päähän pilkkijästä, minkä jälkeen kuljettaja oli nopeasti kaivanut esille aseen, jolla oli ampunut kohti pilkkijää. Luoti ei osunut häneen. Ampujaksi epäilty lappilainen keski-ikäinen mies tavoitettiin myöhään illalla saman päivän aikana. Hänet kiinniotettiin ja pidätettiin.

Kuulusteluissaan mies on ollut vaitelias, mutta kertoi luulleensa pilkkijää hirveksi. Hänellä ei ole voimassa olevaa aselupaa eikä metsästyskorttia. Alkoholilla on voinut olla osuutta asiaan. Lapin poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa. Miestä epäillään vaaran aiheuttamisesta, metsästysrikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Lue myös: Hirvenmetsästys houkuttelee innokkaita metsälle – poliisi kehottaa varovaisuuteen myös liikenteessä

Kommentoi Facebookissa