Moottorikelkkaturmaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja kuolemantuottamuksena – mutta kumpi miehistä ajoi?

Poliisin esitutkinnan tarkoituksena on selvittää, kumpi miehistä kuljetti moottorikelkkaa.

Poliisin esitutkinnan tarkoituksena on selvittää, kumpi miehistä kuljetti moottorikelkkaa. (Kuvituskuva Fotolia)

Moottorikelkan kyydissä olleet miehet lensivät jäälle ja toinen heistä menehtyi.

ONNETTOMUUS Poliisi on jatkanut perjantaina 28.2.2020 noin klo 20 aikaan tapahtuneen moottorikelkkaturman selvittämistä. Onnettomuudessa oli osallisena kaksi 30–40-vuotiasta miestä. Toinen miehistä menehtyi saamiinsa vammoihin. Toinen osallisena ollut mies on tällä hetkellä pidätettynä.

Liperissä, Viinijärvellä kaksi miestä oli liikenteessä moottorikelkalla, joka törmäsi rannan läheisyydessä kiveen tai rannan puihin. Miehet lensivät kelkan kyydistä jäälle ja toinen heistä menehtyi.

Tapauksen rikosnimikkeet ovat tällä hetkellä törkeä rattijuopumus ja törkeä kuolemantuottamus. Esitutkinnan tarkoituksena on selvittää tapahtumien kulku sekä se, kumpi miehistä kuljetti moottorikelkkaa. Poliisi on suorittanut tapahtumapaikkatutkintaa sekä useita puhutuksia ja kuulusteluja edellä mainittujen yksityiskohtien selvittämiseksi.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos on avustanut poliisia tapahtumapaikalla ja esitutkinta jatkuu tiiviinä ainakin viikonlopun ajan. Poliisi pyytää henkilöitä, joilla on tietoa tai havaintoja tapahtumasta, ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon puh. 0295 415 455 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Mies menehtyi onnettomuudessa – moottorikelkka törmäsi rannan läheisyydessä kiveen tai puihin

Kommentoi Facebookissa