Mies menehtyi onnettomuudessa – moottorikelkka törmäsi rannan läheisyydessä kiveen tai puihin

Moottorikelkalla matkalla olleet miehet lensivät kelkan kyydistä jäälle.

Moottorikelkalla matkalla olleet miehet lensivät kelkan kyydistä jäälle. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi haluaa samalla varoittaa jäällä liikkumisen vaaroista, leudon talven jäljiltä jäät ovat heikkoja.

ONNETTOMUUS Liperissä, Viinijärvellä kaksi miestä oli liikenteessä moottorikelkalla perjantaina 28.2.2020 noin klo 20 aikaan. Moottorikelkka törmäsi rannan läheisyydessä kiveen tai rannan puihin ja miehet lensivät kelkan kyydistä jäälle.

Toinen miehistä menehtyi ja toinen lähti ambulanssilla tarkistuttamaan vammojaan sairaalaan. Poliisi selvittää onnettomuuden syytä. Tutkijalautakunta ja poliisin tekniset tutkijat menevät tapahtumapaikalle lauantaina.

Poliisi haluaa samalla varoittaa jäällä liikkumisen vaaroista. Leudon talven jäljiltä jäät ovat heikkoja ja runsaiden vesisateiden takia vesien virtaamat suuria. Aiempina vuosina turvalliset tututkaan paikat järvillä eivät välttämättä ole turvallisia. Vesien suuret virtaamat ovat laajentaneet normaalisti tunnettuja heikkoja jään kohtia ja viime päivien pakkanen on tehnyt pintaan ohuen jääkerroksen.

Kevyt pakkaslumi peittää ohuen riitteen ja luo valheellisen kuvan jään kestävyydestä. Tällainen paikka on muun muassa Siilinjärven Jännevirralla, jossa retkiluistelija putosi jäihin ja menehtyi aiemmin tällä viikolla. Normaalitalvina kyseisessä paikassa on voinut liikkua, mutta nyt jää on siihen liian ohutta.

Myös Oulun poliisi tiedotti aiemmin yllättäviin paikkoihin jäälle ilmestyneistä useista railoista. Lumen puute jäällä vaikeuttaa moottorikelkkailua ja voi tehdä railoista tai pienistäkin pinnalle yltävistä kivistä moottorikelkoille vaarallisia. Pidon puute lumettomalla jäällä hidastaa moottorikelkan ohjausta, joten erityisesti pimeällä liikuttaessa tämä tulee huomioida ajonopeudessa.

Lue myös: Yli 200 vapaa-ajan onnettomuutta Tukesin käsittelyssä – mukana moottorikelkkasafareita, rinnekeskuksia ja uimahalleja

Kommentoi Facebookissa