Mörkö löi sisään – Ilveksen taistelu jatkuu

Marko Anttila on voittanut olympiakultaa ja MM-kultaa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Ilves voitti TPS:n perjantaina maalein 3-0. TPS johtaa välieräsarjaa voitoin 3-2.

JÄÄKIEKKO SM-liigan finaalipaikka oli TPS:lle katkolla perjantaina Tampereella. Kotijoukkue Ilves selvitti kuitenkin ottelupallon voitettuaan perjantain kohtaamisen maalein 3-0. Ilves kavensi välieräsarjan voitot 2-3:een.

Ottelun hahmoihin lukeutui MM- ja olympiakisojen kultasankari Marko Anttila. ”Mörkö” teki itse avausmaalin ensimmäisessä erässä ja järjesti tekopaikan Juuso Pullin 2-0 -maaliin toisessa erässä.

Anttila siirtyi Jokereista Ilvekseen maaliskuussa, kun Venäjän raakalaismaiset sotatoimet Ukrainassa lopettivat Jokereiden toiminnan KHL:ssä.

Anttilan alku Ilveksessä on ollut takkuinen, mutta suuriin peleihin hän selkeästi syttyy, kuten MM-kisojen tai olympialaisten finaalissakin on nähty.

TPS pysähtyi Ilveksen maalivahtiin Marek Langhameriin. Ottelun lopullinen niitti nähtiin kolmannessa erässä, kun Matias Mäntykivi hienon hyökkäyksen päätteeksi teki Ilveksen kolmannen maalin.

Kolmas takaisku riitti TPS:n maalivahdille Andrei Karejeville. Ilta ei ollut parasta Karejevia ja kolmen takaiskun jälkeen hän tuli vaihtoon.

Ilves-huuma Tampereen Nokia-areenalla totisesti näkyi ja kuului. Paikan päällä oli 11 628 katsojaa. Tunnelma oli riehakas.

Mutta ottelusarjassa TPS on yhä johdossa. Sillä on uusi mahdollisuus ratkaista finaalipaikka edukseen lauantaina Turussa pelattavassa ottelussa.

Tappara saavutti finaalipaikan jo torstaina. Se kaatoi välieräsarjassa KooKoon otteluvoitoin 4-1.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tappara eteni SM-liigan finaaleihin

Kommentoi Facebookissa