Moukarinaiset Suomen valopilkkuja avauspäivänä – Topi Raitasen kisat pahasti pieleen

Silja Kosonen moukarihäkissä Eugenen MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Krista Tervo oli MM-kisojen moukarikarsinnassa kolmas ja Silja Kosonen seitsemäs. Wilma Murto selviytyi seiväshypyn finaaliin.

YLEISURHEILU Yhdysvalloissa Oregonin Eugenessa järjestettävissä yleisurheilun MM-kisoissa nähtiin suomalaisittain ilahduttava moukarinheiton karsinta. Sekä Krista Tervo että Silja Kosonen saavuttivat finaalipaikan.

Tervo heitti 73,83 ja oli koko karsinnassa kolmas. Kosonen heitti 72,15 ja oli karsinnassa seitsemäs.

– Lähden rennolla fiiliksellä ja ensisijaisesti hakemaan pistesijaa. Kaikki mitä siitä menee ylöspäin, on plussaa, Tervo sanoi ja totesi, että ”kyllä minä mitalinkin huolin”, Tervo kommentoi SUL:n tiedotteessa

– Olen sikatyytyväinen, kun pääsin MM-finaaliin. Ihan jokainen ei voi sanoa päässeensä MM-finaaliin, Kosonen puolestaan hehkutti.

Suomen kolmas edustaja Suvi Koskinen heitti 67,98. Hän oli karsinnassa 23:s ja jäi finaalipaikasta lähes kolme metriä.

Miesten moukarissa suomalaisten tulokset olivat karsinnassa kehnoja, eikä jatkopaikkoja tullut. Tuomas Seppänen heitti 72,81 ja oli tuloksissa 23:s. Aaron Kangas heitti 69,69 ja oli 27:s.

Seiväshypyn karsinnassa kolmesta suomalaisesta finaaliin pääsi vain Wilma Murto. Viime kesänä Tokion olympialaisissa viidenneksi sijoittunut Murto ylitti Eugenen karsinnassa avauskorkeutensa 435 ja ratkaisukorkeuden 450 ensimmäisellä yrityksellään.

– Vaihdoin 450:een seivästä ja hyppäsin tyynessä säässä. Siihen hyppyyn olen tosi tyytyväinen, vähän se lähti ehkä alta, totesi Murto, ja arvioi, että valmiuksia olisi ollut ylittää rima korkeammaltakin.

Saga Andersson ylitti ensimmäisessä aikuisten arvokisakarsinnassaan 435. Se ei riittänyt finaaliin. Elina Lampela pudotti kolmesti 435:sta.

Topi Raitanen juoksi vuosi sitten Tokion olympialaisissa 3000 metrin esteiden finaaliin, mutta Eugenessa hän jäi alkueriin. Raitanen kärsi pahoinvoinnista.

Raitanen oli erässään 13:s ajalla 8.43.01. Finaaliin olisi päässyt ajalla 8.21,06.

– Tänään ei ollut energiaa jaloissa. Ei ole pysynyt ravinto sisässä. Ilman sitä on vaikea juosta. On sitä ollut jo vähän aikaa, mutta verryttelyn aikaan oli pahin, Raitanen sanoi.

1500 metrin alkuerissä Nathalie Blomqvist jäi jatkopaikasta viisi sekuntia, mutta hänen aikansa 4.11,98 oli hänen tasoonsa nähden kohtuullinen tulos arvokisadebyytissä. Tosin Blomqvist itse totesi odottaneensa juoksultaan enemmän.

Tokiossa finaalipaikan pituushypyssä napannut Kristian Pulli ei ollut samalla tasolla Eugenen karsinnassa. Hän oli karsinnassa vasta 26:s. Tulos 756 oli luvalla sanoen heikko.

Mitaleita jaettiin perjantaina 20 kilometrin kävelyissä. Aleksi Ojala käveli 20:nneksi yhdellä uransa parhaista ajoista 1.23.40. Eurooppalaisista Ojala oli kuudenneksi paras.

MM-kulta meni Japaniin. Toshikazu Yamanishi puolusti 2019 MM-kultaansa onnistuneesti.

Naisten kisassa Enni Nurmi oli 29:s. Hän hävisi voittajalle Perun Kimberly Garcia Leonille yli kymmenellä minuutilla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Yleisurheilun MM-kisat tulevat penkkiurheilijalle ”painajaismaiseen” aikaan

Kommentoi Facebookissa