MTV: Päivi Räsäsen tutkintapyynnössä vääriä väitteitä – ”Pitäisin kohtuullisena, että olisi nämä faktat tarkastettuna”

Valtakunnansyyttäjä on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi kansanedustaja Päivi Räsäsestä.

Valtakunnansyyttäjä on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi kansanedustaja Päivi Räsäsestä. (Kuva AOP)

Kristillisdemokraattien kansanedustaja sanoo uskovansa, että rikosepäilyjä tehtaillaan.

TUTKINTAPYYNTÖ Kansanedustaja Päivi Räsäsen esiintymisessä Yökylässä Maria Veitolassa -ohjelmassa ei poliisin mukaan ollut syytä epäillä rikosta. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen määräyksestä tapaus on siirretty silti esitutkintaan.

MTV Uutiset kertoo, että Päivi Räsänen ei kuitenkaan ole sanonut ohjelmassa niitä lauseita, joita yksityisen henkilön tekemässä tutkintapyynnössä hänen väitetään esittäneen. Räsäsen väitettiin sanoneen ohjelmassa, että ”homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen psykopatologinen häiriö” sekä ”homoseksuaalisuudessa on kyse perversioista.”

Päivi Räsänen kertoo MTV Uutisille olleensa rikostutkinnasta kuultuaan hämmentynyt, koska ei muistanut sanoneensa mainittuja asioita. Poliisi ei katsonut ohjelmaa videolta vaan totesi, että itse ohjelmaa näkemättäkin asiassa ei ole syytä epäillä rikosta ja tutkinta päätettiin.

Juttuvinkki: Keskusrikospoliisin esitutkinta Pekka Haavistosta on valmistunut – asia seuraavaksi valtakunnansyyttäjälle

Kun valtakunnansyyttäjä kuitenkin määräsi esitutkinnan toimitettavaksi, Päivi Räsänen tarkisti sanomansa nauhalla olevasta jaksosta. Ensimmäinen siteeraus oli muokattu versio hänen avioliittoa käsittelevästä pamfletistaan, toiselle ei löytynyt lähdettä.

– Jos tehdään kannaltani sellainen päätös, jossa joudun taas kuulusteluihin, niin kyllä jotenkin pitäisin kohtuullisena, että olisi nämä faktat tarkastettuna, Päivi Räsänen kommentoi MTV:lle.

– Kyllähän viranomaisen, jos tässä käynnistää jonkin prosessin, pitäisi tarkistaa, pitävätkö ne syytökset edes paikkansa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja sanoo prosessista jääneen sellainen maku, että rikosepäilyjä tehtaillaan. Hän ei ole saanut valtakunnansyyttäjän tutkintamääräystä mutta on siinä käsityksessä, että esitutkinta on aloitettu perättömien syytösten perusteella. Valtakunnansyyttäjä ei ole kommentoinut asiaa.

Valtakunnansyyttäjä on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi myös Päivi Räsäsen kirjoituksesta Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Kyseessä on Suomen Luther-säätiön vuonna 2004 julkaisema kirkko- ja yhteiskuntapoliittinen, seksuaalisuutta ja avioliittoa koskeva kannanotto. Räsänen on lisäksi tutkittavana kommenteistaan Ruben Stillerin ohjelmassa sekä Twitter-viestistään.

Lue myös: Valtakunnansyyttäjä epäilee Päivi Räsästä rikoksesta, poliisi ei – ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”

Kommentoi Facebookissa