Murhatuksi joutumista pelkäävä NBA-pelaaja jättää matkaottelun väliin – ”Minut voidaan tappaa hyvin helposti”

Enes Kanter on tehnyt selväksi, mitä mieltä hän on Turkin presidentin toimintatavoista.

Enes Kanter on tehnyt selväksi, mitä mieltä hän on Turkin presidentin toimintatavoista. (Kuva AOP)

New York Knicksiä edustava turkkilaispelaaja Enes Kanter ei aio pelata Lontoossa.

KORIPALLO New York Knicksin turkkilaissentteri Enes Kanter kertoo, ettei hän aio matkustaa Lontoossa myöhemmin tammikuussa pelattavaan NBA-otteluun Washington Wizardsia vastaan.

Syy on mielenkiintoinen: Kanter pelkää, että Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan haluaa hänen päänsä. Kirjaimellisesti.

– Surullista, mutta en mene sinne sen pirun hullun, Turkin presidentin, takia. On mahdollista, että minut tapetaan siellä. Siksi puhuin Knicksin kanssa. En ole lähdössä, Kanter sanoi ESPN:n mukaan.

– On melko surullista, että kaikki nämä asiat vaikuttavat uraani ja koripalloon, koska haluaisin olla siellä auttamassa joukkuettani voittamaan.

Kysymykseen siitä, uskooko Kanter todella, että hänet voitaisiin murhata Lontoossa, vastaus oli lyhyt:

– Kyllä, helposti.

Kanterin mukaan Turkki on lähettänyt monia vakoojia Englantiin.

– Minut voidaan tappaa hyvin helposti. Se tulee olemaan hyvin ruma tilanne, hän lisäsi.

Turkki halusi Kanterin kalterien taakse

Enes Kanter, 26, on Sveitsin Zürichissä syntynyt turkkilainen, joka on NBA-koripalloliigassa edustanut Utah Jazzia, Oklahoma City Thunderia ja New York Knicksiä. 211-senttinen Kanter pelasi ensimmäisen ottelunsa Turkin koripallomaajoukkueessa vuonna 2011.

Sentteri ei mahtunut Turkin joukkueeseen koripallon Euroopan mestaruuskilpailuissa 2015. Maajoukkueen päävalmentaja Ergin Ataman sanoi syyksi sen, ettei Kanter ollut hänen mukaansa käyttäytynyt hyvin joukkuekavereitaan kohtaan.

Kanter itse sanoi Atamanin ratkaisun johtuneen siitä, että Kanter tukee Erdoganin vastustajaa Fethullah Güleniä. Kanter on avoimesti kannattanut Güleniä, jota Erdogan on syyttänyt vallankaappausyrityksestä.

New York Times on kertonut, että Kanter pidätettiin lentokentällä Romaniassa useaksi tunniksi vuonna 2017 sen jälkeen, kun Turkki oli perunut Kanterin matkustusasiakirjat. Myöhemmin samana vuonna turkkilainen uutistoimisto kertoi, että maan syyttäjät halusivat Kanterille yli neljän vuoden vankilatuomion Erdoganin loukkaamisesta sosiaalisessa mediassa.

Time-lehdessä viime syyskuussa julkaistussa kolumnissaan Kanter kertoi yksityiskohtaisesti, minkälaista kohtelua hän on lähipiirinsä kanssa saanut Erdoganilta. Samassa kolumnissa Kanter teki useaan otteeseen selväksi, mitä mieltä hän on Erdoganin toimintatavoista.

Lue myös: Koripallon NBA-pelaajalla poikkeuksellinen ottelu – kaikki pelitilanneheitot sisään! Katso video!

Kommentoi Facebookissa