Naantalin Musiikkijuhlat soi entistä moni-ilmeisemmin – kesällä juhlitaan 40. festivaalia

Osmo Vänskä taituroi sekä klarinetistina että kapellimestarina Naantalin Musiikkijuhlilla kesäkuussa.

Osmo Vänskä taituroi sekä klarinetistina että kapellimestarina Naantalin Musiikkijuhlilla kesäkuussa. (Kuva Lisa-Marie Mazzucco)

Konserteille on saatu lisätilaa Kirkkopuistosta, jossa debyyttinsä tekee Apocalyptica.

MUSIIKKIJUHLAT Tänä kesänä Naantalin Musiikkijuhlat soi isommin ja moni-ilmeisemmin kuin koskaan ennen. Kesäkuussa juhlitaan Naantalin Musiikkijuhlien 40. festivaalia ja mukana on useita maailman kantaesityksiä, vaikuttavia orkesterivierailuja ja muusikoita maailman huipulta.

Taiteellinen johtaja Arto Noras on luonut huikean ohjelman.  Konserteille on saatu lisätilaa suuresta Kirkkopuistosta, jossa Naantali-debyyttinsä tekee voimallinen raskaan sarjan selloyhtye Apocalyptica.

Juhlien lisämausteena on kaksi erilaista tangokonserttia. Mari Palo, Jaakko Kuusisto, Marzi Nyman, Niko Kumpuvaara ja Ville Herrala tuovat Muistojen tangon Kaivohuoneelle, kun taas Kristoffer-salissa eläydytään Tango de mi Alman pyörteisiin Essi Luttisen, Martin Alvardon ja Petri Haapasalon kanssa.

Suuren suosion saavuttaneet Casa Haartmanin taiteilijakotikonsertit jatkuvat myös tänä vuonna, konsertteja intiimissä ruokasalissa on juhlavuoden kunniaksi neljä, ja siellä esiintyy muun muassa viimeisimmän Turun sellokilpailun voittanut ja Paulon sellokilpailussa finaaliin yltänyt Leonardo Chiodo.

Vallis Gratiae -akatemia tuo jälleen lahjakkaat nuoret jousisoittajat taiteilijoiden opetukseen ja mestarikursseille. Tulevia huippuja kuullaan Nuoret mestarit -konsertissa Raision kirkossa. Lisäksi suosittu Naantalin Lasten Musiikkijuhlat järjestetään nyt jo kuudetta kertaa yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Lue myös: Poikkitaiteellisuus ja ajankohtaisuus uudistavat Turun Kirjamessuja – teatteri, ilmastonmuutos ja lukutaito ensi syksyn teemat

Kommentoi Facebookissa