Nainen ja koira menehtyivät yliajon uhreina – yksi henkilö vangittu, poliisi pyytää havaintoja autosta

Poliisi pyytää havaintoja tästä Nissan Primerasta yliajoa edeltävältä ja sen jälkeiseltä ajalta.

Poliisi pyytää havaintoja tästä Nissan Primerasta yliajoa edeltävältä ja sen jälkeiseltä ajalta. (Kuva Poliisi)

Poliisi jatkaa Espoon Kauklahdessa perjantaina tapahtuneen yliajon tutkintaa.

YLIAJO Nainen ja koira menehtyivät 1.3. yliajossa Espoon Kauklahdessa. Teosta epäilty auton kuljettaja vangittiin todennäköisin syin tekoon epäiltynä 4.3. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Häntä epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella kovalla ajonopeudella ajanut auto törmäsi juuri ennen yliajoa toiseen henkilöautoon. Autoon, johon epäilty törmäsi, tuli vaurioita, mutta kuljettaja ei loukkaantunut.

Ensimmäisen törmäyksen jälkeen auto ajautui jalkakäytävälle törmäten siellä kävelleeseen naiseen ja tämän koiraan. Nainen menehtyi tapahtumapaikalla elvytyksestä huolimatta. Myös koiran todettiin kuolleen törmäyksen seurauksena.

Henkilöauto poistui tapahtumapaikalta yliajon jälkeen. Poliisi sekä pelastuslaitos hälytettiin paikalle, ja viranomaiset olivat paikalla minuuteissa. Poliisi otti vajaan tunnin kuluttua tapahtumasta kiinni epäillyn kuljettajan yksityisasunnosta Kauklahdesta. Epäilty on vuonna 1994 syntynyt espoolainen mies, ja hän on poliisille entuudestaan tuttu.

Länsi-Uudenmaan poliisi pyytää havaintoja auton liikkeistä Espoon Kauklahden alueella yliajoa edeltävältä ja sen jälkeiseltä ajalta eli perjantaina 1.3. noin kello 15–16. Auto on vuosimallin 2000 Nissan Primera farmarimalli ja väriltään punainen. Havainnot autosta ja sen liikkeistä voi ilmoittaa puhelinnumeroon 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Lue myös: Kävelytielle tahallaan koukannut autoilija vangittiin – poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä

Kommentoi Facebookissa