Nainen sinnitteli koskessa kiven varassa – väsyneen uimarin Kymijoesta pelastaneet pojat palkittiin

Eetu Laurinantti ja Otto Huttunen toteuttivat kaupunginjohtaja Esa Sirviön mukaan teollaan hienosti Kotkan uusia arvoja.

Eetu Laurinantti ja Otto Huttunen toteuttivat kaupunginjohtaja Esa Sirviön mukaan teollaan hienosti Kotkan uusia arvoja. (Kuva Kotkan kaupunki)

Kaupunginjohtaja ojensi kahdelle nuorukaiselle pienen rahapalkinnon uroteosta.

HENGENPELASTUS Kotkalaispojat Otto Huttunen, 14 ja Eetu Laurinantti, 15, pelastivat pari viikkoa sitten väsyneen uimarin Kymijoesta. Nuoret miehet kertovat, että eivät epäröineet hetkeäkään nähdessään naisen roikkuvan kosken kivessä, vaan lähtivät rohkeasti pelastusreissulle.

– Nainen oli lähtenyt uimaan vuolaaseen virtaan ja väsynyt matkalla ja jäi roikkumaan vedessä olleeseen kiveen, kertoo Eetu Laurinantti.

– Minulla on Ensiapu I -kortti, joten perustiedot löytyvät, mutta ei minulla ole muuten erityisiä tietoja tai taitoja ihmisten auttamiseksi. Kun näkee, että joku on hädässä, niin kyllä silloin täytyy auttaa eikä jäädä vain kattelee, Laurinantti jatkaa.

Huttunen ja Laurinantti ovat myös urheilutaustansa takia hyväkuntoisia.

– Se olisi väärin jättää auttamatta. En ajatellut siinä mitään, lähdin vain auttamaan, Otto Huttunen puolestaan toteaa.

Kaupunki on jo aiemmin ilmoittanut varaavansa muutama tuhat euroa palkintorahaa niille kotkalaisille, jotka omalla toiminnallaan tai ideoillaan tuovat esille Kotkan uusia arvoja.

Kaupunginjohtaja Esa Sirviö ojensi torstaina Otto Huttuselle ja Eero Laurinantille Kotkan kaupungintalolla pienen rahapalkinnon rohkeudesta, rakkaudesta ja reiluudesta, jotka ovat kaupungin uusia arvoja.

Lue myös: Ämpäri voi pelastaa hukkuvan hengen – näin pelastus tapahtuu tavallisella muoviämpärillä

Kommentoi Facebookissa