Suomen EM-kulta kotikisoissa jäi haaveeksi jenkkifutiksessa – pronssiottelussa vastaan tulee Ruotsi

Karri Pajarisen kavennus puoli minuuttia ennen loppua ei enää riittänyt Suomelle.

Karri Pajarisen kavennus puoli minuuttia ennen loppua ei enää riittänyt Suomelle. (Kuva SAJL)

Ranska voitti Suomen ja eteni amerikkalaisen jalkapallon EM-kisojen loppuotteluun.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO Ranska kaatoi Suomen lukemin 21–14 (7–0) amerikkalaisen jalkapallon EM-lopputurnauksen ottelussa torstai-iltana Vantaalla. Näin ollen Ranska etenee lauantaina pelattavaan EM-finaaliin, ja Suomi pelaa pronssimitalista.

Ottelun alku oli kummankin puolustuksen hallintaa. Ranska avasi ottelun juoksupelillä ja Suomi heitti runsaasti. Kumpikaan ei onnistunut avausneljänneksellä pisteidenteossa.

Ensimmäisenä maalinteossa onnistui Ranska, jonka pelinrakentaja Paul Durand löysi maalialueelta heitollaan hyvä turnausta pelaavan Nelson Tsimin. Lisäpistepotkun jälkeen Ranska johti 7–0. Suomen puolustus pelasi avauspuoliajalla erinomaisesti, mutta hyökkäyksestä ei löytynyt tehoa rikkomaan Ranskan puolustusmuuria.

Toiselle puoliajalla Suomi vaihtoi Janne Lehtisen tilalle pelinrakentajaksi Miro Kadmiryn, mikä lisäsi hyökkäykseen yllätyksellisyyttä. Heti ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi Suomen kavennukseen, kun ensin Kadmiry löysi heitollaan maalialueelta Tommi Pinnan ja sen perään Joni-Petteri Malka potkaisi lisäpisteellä tilanteeksi 7–7.

Suomella oli tämän jälkeen etsikkoaikansa ja johtoasemakin oli lähellä, mutta Malkan potkumaaliyritys painui sivulta ohi. Päätösneljännekselle siirryttiin tilanteen ollessa edelleen tasan. Durand vältti päätösneljänneksen alussa suomalaispuolustajien taklausyritykset ja löysi maalialueen etukulmasta Jefferson Alexanderin. Touchdownin myötä Ranska siirtyi 14–7 -johtoon.

Keskushyökkääjä Stephen Yepmo kasvatti Ranskan johdon lukemiin 21–7, kun aikaa oli viisi minuuttia jäljellä. Suomi ei tästä enää toipunut, vaikka Kadmiry vielä puoli minuuttia ennen loppua vapautti heitollaan Karri Pajarisen maalitekoon. Ottelu päättyi lukemiin 21–14.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin tukimies Santtu Äyräväinen, joka keräsi ottelussa 4 taklausta. Ranskan paras oli pelinrakentaja Durand kahdella heitetyllä maalillaan ja 189 heittojaardillaan.

Ranska etenee voiton myötä lauantaina pelattavaan EM-finaaliin, jossa vastaan asettuu Ruotsin lukemin 41–3 murskannut Itävalta. Suomi kohtaa pronssiottelussa Ruotsin, ja sijoitusottelussa pelaavat Tanska ja Iso-Britannia.

  • Lähde SAJL

Lue myös: Suomi kukisti Iso-Britannian jenkkifutiksessa – maajoukkue voiton päässä EM-finaalista

Kommentoi Facebookissa