Nainen tippui korkeuksista ja loukkaantui vakavasti – kattofirmalle ja pomoille sakot

Käräjien päätöksessä todetaan, että työmaalla ei ollut telineitä eikä käytössä ollut turvavaljaita. (Kuvituskuva Fotolia)

Naispuolinen työntekijä oli kiipeämässä katolle, kun nojatikkaat lähtivät alta.

TYÖSUOJELU Tamperelainen kattofirma ja sen kolme johtohenkilöä saivat sakot työsuojelurikoksesta. Firman työmaalla naispuolinen työntekijä putosi korkeuksista ja loukkaantui vakavasti.

Onnettomuus tapahtui omakotitalon työmaalla elokuussa 2020. Kokenut työntekijä oli asentamassa peltejä kattoon, kun tikkaat lähtivät alta ja nainen putosi 2,8 metrin korkeudesta kivetykselle.

Käräjien päätöksessä todetaan, että työmaalla ei ollut telineitä eikä käytössä ollut turvavaljaita. Esimiehet eivät käyneet työmaalla. Työntekijöille ilmoitettiin työmaan osoite. Lisäksi ohjeistettiin, että urakka täytyy hoitaa loppuun nopeasti.

Naispuolinen työntekijä oli kiipeämässä katolle, kun nojatikkaat lähtivät alta ja työntekijä putosi kiveykselle. Työntekijän oikean nilkan tulusluu murtui pieniksi palasiksi, nilkan nivelpallo halkesi ja häntäluu murtui. Vammojen hoito on vaatinut neljä leikkausta, ja nainen joutuu kävellessään käyttämään yhä kyynärsauvoja. Istuminen on hankalaa häntäluun murtumisen takia.

Vastaajat tuomittiin maksamaan naiselle 8000 euroa korvausta tilapäisestä haitasta sekä 1000 euroa kosmeettisesta haitasta. Lisäksi maksettavaksi tuli 3441 euroa asianomistajan oikeudenkäyntikuluja.

Kattofirmalle tuomittiin 8000 euron yhteisösakko. Firman johtajalle tuomittiin sakkoa 1450 euroa, yhdelle esimiehelle 1125 euroa ja toiselle 850 euroa.

Lue myös: Luita murskaksi – kattofirmalle syyte työsuojelurikoksesta

Kommentoi Facebookissa