Naisen poikkeuksellisesta pahoinpitelystä lisätietoa – ”Puihin on kaiverrettu erilaisia merkkejä ja symboleja”

Poliisi ei voi sulkea pois, etteikö vastaava teko voisi tapahtua uudestaan samalla alueella.

Poliisi ei voi sulkea pois, etteikö vastaava teko voisi tapahtua uudestaan samalla alueella. (Kuva AOP)

Poliisin esitutkinnan perusteella näyttää siltä, että tekijä oli valikoinut uhrinsa täysin sattumanvaraisesti.

PAHOINPITELY Itä-Suomen poliisi sai lauantaina 8.8.2020 klo 18.25 ilmoituksen Joensuun Kanervalassa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Nainen oli ulkoiluttanut koiraansa Kuopiontien ja Vanamokadun välissä kulkevalla kevyenliikenteen väylällä, jolloin vastaan kävellyt nuori mies oli hyökännyt naisen kimppuun kohdistaen häneen rajua väkivaltaa.

Mies oli poistunut tapahtumapaikalta metsän kautta mahdollisesti Kuopiontien ja Kajaanintien suuntaan. Tekoa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Epäilty tekijä on normaalivartaloinen, noin 20-30-vuotias mies. Hänellä oli yllään musta lippalakki ja tumma huppari.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että rikoksesta epäilty käytti pahoinpitelyssä lyömäasetta, mahdollisesti jonkinlaista putken pätkää. Pahoinpidelty nainen ja rikoksesta epäilty eivät kommunikoineet millään tavalla ennen pahoinpitelyä ja esitutkinnan perusteella näyttää siltä, että tekijä oli valikoinut uhrinsa täysin sattumanvaraisesti.

Näin ollen ei voida sulkea pois, etteikö vastaava teko voisi tapahtua uudestaan samalla alueella. Tämän vuoksi poliisi kehottaa Kanervalan alueella ulkoilevia ihmisiä valppauteen.

Juttuvinkki: Iäkäs nainen ryöstettiin veitsellä uhaten porttikäytävässä – poliisi etsii kolmekymppistä poninhäntäistä naista

Rikoksesta epäilty ei ole poliisin tiedossa. Poliisi ei ole saanut yhtään silminnäkijähavaintoa itse rikoksesta, mutta jonkin verran vihjeitä epämääräisestä toiminnasta Kanervalan ulkoilualueella viimeisten viikkojen aikana. Usean vihjeen mukaan alueella on nähty mies, joka sopii pahoinpitelijän tuntomerkkeihin, hakkaamassa puiden runkoja mahdollisesti putken pätkällä. Lisäksi poliisi on saanut havaintoja siitä, että Kanervalan ulkoilualueella puihin on kaiverrettu erilaisia merkkejä ja symboleja.

Poliisi pyytää havaintoja mahdollisesta tekijästä ja hänen liikkeistään sekä itse tapahtumasta, että havaintoja myös tekoa edeltäviltä viikoilta epäilyttävästä toiminnasta Kanervalan ulkoilualueelta. Esimerkkinä tällaisesta toiminnasta on esimerkiksi juuri puiden hakkaaminen tai muu epämääräinen käytös. Poliisi pyytää myös tietoa siitä, jos puiden kaivertamisen takana on jokin selitys, niin sen asian tutkimiseen ei käytetä turhaan aikaa.

Lisäksi poliisi pyytää edelleen tietoja mahdollisista Kanervalan alueella sijaitsevista asukkaiden valvontakameroista, mikäli he eivät ole olleet aiemmin poliisin yhteydessä. Kaikki havainnot ja tiedot voi ilmoittaa joko sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, rikostutkijalle numeroon 029 545 6318 tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455.

Lue myös: Nuori mies hyökkäsi koiraa kävelyttäneen naisen kimppuun – poliisi kaipaa havaintoja

Kommentoi Facebookissa