Naisleijonat ovat luottavaisia MM-kisojen jatkopeleistä – ”Nyt vaan katse eteenpäin”

Suomi oli alkulohkonsa kolmas voitettuaan kaksi ottelua ja hävittyään kaksi.

Suomi oli alkulohkonsa kolmas voitettuaan kaksi ottelua ja hävittyään kaksi. (Kuva SJL/ Mika Kylmäniemi)

Kanada oli Suomea vahvempi jääkiekon naisten MM-kisojen alkulohkon päätösottelussa.

JÄÄKIEKKO Espoon Metro Areenalla oli aistittavissa jo suuren pelin tunnelmaa, kun naisten jääkiekon MM-kisojen A-lohkon lopullinen asetelma ratkaistiin. Alkulohkon päätöskamppailussa Suomen kohdannut Kanada oli jälleen voimakas ja vauhdikas ja kaatoi Naisleijonat lukemin 6–1.

Hyökkääjä Venla Hovi myöntää, että parannettavaa riittää ainakin kaksinkamppailuissa. Hovi ei kuitenkaan murehdi Kanada-peliä, sillä tosipelit alkavat torstaina.

– Nyt vaan katse eteenpäin ja tämä ottelu ei merkannut tässä turnauksessa vielä mitään.

Suomen osalta alkusarja päättyi kolmanteen sijaan. Saldoksi jäi kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Päävalmentaja Pasi Mustosen mukaan Suomella oli alkusarjassa kolme hyvää peliä, voittopelit ja USA-pelin kaksi ensimmäistä erää.

– Tänään ei kamppailtu voitosta, mutta kyllä mä luottavaisin mielin lähden torstaihin, Mustonen toteaa.

Päävalmentaja ei ole huolissaan jatkopeleistä, vaikka vastustaja on hyvä.

– Tshekki on selkeästi parempi kuin Sveitsi. Heillä on pari laadukasta kenttää, jotka pelaa hyvää lätkää. Ne ymmärtää kuinka tätä peliä pelataan.

Kanadan voitto tiesi vaahteralehtipaidoille A-lohkon kakkossijaa Yhdysvaltojen jälkeen, Suomen ollessa siis kolmas. Puolivälierät alkavat torstaina, jolloin pelataan peräti viisi ottelua. Suomi kohtaa B-lohkon voittajan Tshekin kello 19.30.

  • Lähde Suomen Jääkiekkoliitto

Lue myös: Naisleijonat karistivat Sveitsin kintereiltään – ”Kun saatiin luistin liikkeelle niin maalejakin alkoi syntyä”

Kommentoi Facebookissa