Naisleijonat rökitti Japanin – Susanna Tapani -kohu suurempi puheenaihe

Suomi murjoi MM-kisaottelussa Japanin maalein 9-3. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Susanna Tapani palasi häävisiitiltään MM-kisoihin, kun Suomi murskasi Japanin maalein 9-3.

JÄÄKIEKKO Suomi otti naisten jääkiekon MM-turnauksessa avausvoittonsa murjottuaan maanantaina Japanin maalein 9-3. Ottelu oli surullinen esimerkki MM-kisojen valtavista tasoeroista.

Ensimmäisissä otteluissaan Suomella ei ollut paljoa jakoa Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Japanilla taas ei ollut paljoa jakoa Suomea vastaan. Siitä kertoivat laukaukset Suomen hyväksi 51-20.

Ketjukaverukset Elisa Holopainen ja Viivi Vainikka tekivät molemmat kaksi maalia ja keräsivät syöttöpisteen. Sanni Rantala syötti kolme maalia.

– Tärkeä voitto. Tuloksellisesti hyvä peli. Tehtiin kuitenkin tämä ottelu pelillisesti liian hankalaksi. Virheitä puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Vähän kangerreltiin. Yhdeksän maalia kuitenkin. Tästä jatketaan huomiseen, Suomen päävalmentaja Juuso Toivola kommentoi TV5:n haastattelussa.

Ottelun puhutuin pelaaja oli Susanna Tapani. Hänhän oli jättänyt lauantain Yhdysvallat-pelin väliin matkattuaan kaverinsa häihin.

Tapanin häävisiittiä on hämmästelty Suomessa. Saahan hän valtiolta veikkausvoittovaroista jaettavaa 10 000 euron apurahaa, jonka uskoisi velvoittavan Suomen edustamisen jokaisessa MM-ottelussa.

Japania vastaan Tapani oli taas tositoimissa ja onnistui myös maalinteossa.

– Susanna Tapani pelasi ryhdikkäästi siinä missä muukin joukkue, Toivola sanoi.

Suomen joukkueen peliin Tapani-kohu ei näyttänyt vaikuttaneen. Tietysti Japanikaan ei ollut kunnollinen mittari, vaikka Japani viime vuosina naisten jääkiekossa onkin ottanut askeleita eteenpäin.

Tiistaina Suomi kohtaa alkusarjan päätösottelussaan Sveitsin. Mikäli Suomi sen pelin voittaa, tulee Naisleijonille puolivälierävastustajaksi Tshekki.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisleijonilla ei mitään jakoa USA-ottelussa – ”Kunnioitimme vastustajaa liikaa”

Kommentoi Facebookissa