Naisleijonat taisteli upeasti – taso ei silti riittänyt olympiafinaaliin

Naisleijonat treeneissä. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Yhdysvallat voitti naisten jääkiekon olympiavälieräottelussa Suomen maalein 4-1.

JÄÄKIEKKO Naisleijonat antoi Pekingin olympiajääkiekon välieräottelussa vahvan vastuksen Yhdysvalloille. Tasoero näkyi kuitenkin maalintekotaidossa amerikkalaisten voitettua ottelun 4-1.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 0-0. Toisessa erässä amerikkalaiset tekivät kaksi maalia. Naisleijonat taisteli, mutta avausmaali tuli Suomelle vasta viimeisellä minuutilla, kun Susanna Tapani osui.

Suomi pelasi huomattavasti paremmin Yhdysvaltoja vastaan alkusarjan peliin verrattuna. Yhdysvallat laitettiin lujille.

– Annettiin todellakin mahdollisuus itsellemme pelata voitosta ja tosi ylpeä olen siitä, miten pelattiin tänään. Näissä peleissä on käytettävä oma paikat ja siinä USA oli tänään parempi, Suomen joukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski arvioi.

Suomi pystyi pitämään kiekkoa paljon enemmän. Valitettavasti hyökkäysten päättäminen oli hataraa.

– Oltiin paljon paremmin pelissä kiinni. Ekassa erässä he suostuivat pelaamaan vähän enemmän trappia ja päästiin enemmän kiekonhallintaan. Se sopi tietysti meille. Mutta olisi pitänyt paremmin pystyä pistämään kiekkoa maaliin, Hiirikoski sanoi.

Maalintekoyritykset jäivät hätäisiksi. Malttia ei ollut riittävästi.

– Se on varmasti kehityskohde, että uskalletaan olla rohkeampia, totesi Hiirikoski tästä.

Ottelussa oli hurja vauhti. Suomi pysyi ihan hyvin maailmanluokan joukkueen kyydissä.

Neljänsissä olympialaisissaan pelaava Hiirikoski oli voittamassa pronssia Vancouverissa 2010. Hän arvioi naisten jääkiekon tason kehittyneen 12 vuoden aikana valtavasti.

– Kyllä se vauhti on varmasti kasvanut koko ajan. Joukkueet on paremmassa kunnossa ja sitä kautta vauhti kasvaa. Myöskin pelaajien taitotaso on todella huimaa tällä hetkellä.

Vielä on yksi peli jäljellä. Keskiviikkona pronssiottelussa Naisleijonat pelaa Sveitsiä vastaan.

– Pitää jatkaa tällä tiellä, missä ollaan. Uskon, että ollaan tosi nälkäisiä seuraavaan peliin. Mitalia on täältä tultu hakemaan. Tässä joukkueessa on paljon pelaajia, joilla olympiamitalia ei ole. Uskon, että tämä pettymys käännetään voimavaraksi, Hiirikoski päätti.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Pekingin olympialaisissa suomalainen lumilautailupettymys

Kommentoi Facebookissa