Naisten jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja – ”Meillä on vauhtia ja voimaa”

Ennen pestiään Helmareissa Anna Signeul valmensi Skotlannin maajoukkuetta.

Ennen pestiään Helmareissa Anna Signeul valmensi Skotlannin naisten maajoukkuetta. (Kuva AOP)

Anna Signeul näkee naisten maajoukkueessa ison tulevaisuuden potentiaalin.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue avaa MM-karsinnat sunnuntaina kotiottelulla Serbiaa vastaan uuden päävalmentajansa Anna Signeulin johdolla.

Syyskuusta asti Helmarien pääkäskyttäjänä toiminut Signeul valitsi MM-karsinta-avaukseen lähes samat pelaajat kuin muutaman viikon takaiselle Portugalin-leirille. Mukana ovat myös maalivahti Kreeta-Liisa Yli-Säntti sekä kotimaisesta Naisten liigasta tutut Vilma Hakala ja Tiia Peltonen.

– Olemme lisänneet ryhmään yhden maalivahdin, Kreeta-Liisan, joka on hyvin menestyvän ruotsalaisseuran Växjön maalivahti. He pelaavat Damallsvenskanissa ensi kaudella, Signeul sanoi.

Yli-Säntti toiminee joukkueen kolmosmaalivahtina Saksan Bundesliigan jättiläisen Bayern Münchenin suomalaiskoppari Tinja-Riikka Korpelan kantaessa A-maajoukkueen torjuntavastuun. Korpelan kirittäjänä toimii HJK:n kapteeni Minna Meriluoto.

Ennen pestiään Helmareissa Skotlannin naisten maajoukkuetta vuodesta 2005 asti valmentanut Signeul on ehtinyt tarkkailla Hakalan (HJK) ja Peltosen (PK-35 Vantaa) otteita. Kaksikko saikin kehut 55-vuotiaalta ruotsalaiselta.

– Näin heidät molemmat kun pelasimme vieraissa U23-joukkueen kanssa Tanskaa vastaan. Olin vaikuttunut molemmista. Olen seurannut heitä myös Naisten liigassa. Mielestäni he ovat kaksi tulevaisuuden nimeä.

Portugalissa Suomi kohtasi kahdesti emäntämaan. Molemmat pelit päättyivät 1–1-tasapeliin, mutta se ei ollut ainoa syy olla tyytyväinen. Reissun aikana ruotsalaisluotsi sai paljon uutta tietoa uudesta joukkueestaan.

– Se oli hyvin positiivinen matka. Oli mukavaa vähän tutustua pelaajiin ja nähdä heitä tositoimissa. Minusta pelasimme ok, mutta voimme pelata paremminkin tulevaisuudessa, kun kaikki tuntevat toisensa paremmin.

– Näen ison potentiaalin tässä joukkueessa ja olin heihin todella tyytyväinen. Tässä joukkueessa on teknisesti, fyysisesti ja taktisesti hyviä pelaajia. Meillä on vauhtia, mutta myös voimaa.

Helmarit kohtaa Serbian sunnuntaina 22.10. Helsingin Telia 5G-areenalla. Ottelu alkaa kello 17.

– Serbia on hyvin taktinen ja tekninen joukkue. Erityisesti he ovat joukkue, joka haluaa hallita peliä ja palloa. Heillä on taidollisesti tosi hyviä yksilöitä. Tiedän sen tulevan olemaan kova haaste, Signeul ennakoi.

Signeul korvasi Helmareissa joukkuetta vuodesta 2010 luotsanneen maanmiehensä Andrée Jeglertzin.

Kommentoi Facebookissa