Näyttelijä Kirsti Wallasvaara on kuollut – klassikkoelokuvien tähti menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen

Kirsti Wallasvaaran roolihahmon puolustama Puu-Vallila on vaarassa elokuvassa "Mies, joka ei osannut sanoa ei".

Kirsti Wallasvaaran roolihahmon puolustama Puu-Vallila on vaarassa elokuvassa "Mies, joka ei osannut sanoa ei". (Kuva Filmnoir)

Wallasvaara muistetaan muun muassa elokuvista ”Käpy selän alla” sekä ”Mies, joka ei osannut sanoa ei”.

NÄYTTELIJÄ Näyttelijä Kirsti Wallasvaara on menehtynyt pitkäaikaiseen sairauteen. Hän oli kuollessaan 78-vuotias. Asia on vahvistettu STT:lle lähipiirin suostumuksella.

Kirsti Wallasvaara opiskeli Teatterikoulussa 1960-luvulla ja tuli tunnetuksi aikakauden klassikkoelokuvissa, kuten kulttimaineeseen nousseessa Mikko Niskasen vuonna 1966 ohjaamassa filmissä Käpy selän alla. Elokuva kertoo neljän kaupunkilaisnuoren telttaretkestä metsässä. Filmi sai kuusi Jussi-patsasta. Wallasvaara esiintyi myös Niskasen elokuvissa Lapualaismorsian sekä Asfalttilampaat.

Eero Melasniemi, Kristiina Halkola, Kirsti Wallasvaara ja Pekka Autiovuori elokuvassa "Käpy selän alla".
Eero Melasniemi, Kristiina Halkola, Kirsti Wallasvaara ja Pekka Autiovuori elokuvassa ”Käpy selän alla”. (Kuva FJ-Filmi)

Wallasvaaralla oli lisäksi toinen päärooli Risto Jarvan vuonna 1975 ohjaamassa elokuvassa Mies, joka ei osannut sanoa ei. Ajankohtaisessa teemassa Puu-Vallilan esittämä puukaupunginosa on purku-uhan alla, tilalle aiotaan rakentaa betonisia kerrostaloja. Antti Litjan näyttelemä pastori rakastuu ompelija Millaa näyttelevään Wallasvaaraan ja nousee hanketta vastaan.

Kirsti Wallasvaara on esiintynyt teatterilavoilla myös muun muassa KOM-teatterissa ja Porin, Kuopion ja Lahden kaupunginteattereissa sekä Tampereen Työväen Teatterissa. Kolmesti naimissa olleella Kirsti Wallasvaaralla on kaksi lasta.

Lue myös: Kirsi Kunnas on kuollut – lastenrunoista tunnettu taiteen akateemikko nukkui pois 96-vuotiaana

Kommentoi Facebookissa