NBA jatkuu – Lauri Markkasen kausi on ohi

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Koripallon NBA jatkaa kauttaan 31. heinäkuuta. Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsin pelit jatkuvat kuitenkin vasta ensi kaudella.

KORIPALLO Maailman rahakkain koripalloliiga NBA on hyväksynyt ehdotuksen kautensa jatkamisesta. Seurojen äänestyksessä asiasta päätettiin ylivoimaisin lukemin 29-1.

NBA-kausi keskeytettiin maaliskuun alussa koronapandemian takia. Nyt kautta on määrä jatkaa 31. heinäkuuta lähtien ja kausi venynee ainakin lokakuulle. Uusi kausi 2020-2021 alkanee joulukuussa.

Toisin kuin jääkiekon NHL:ssä, ei NBA jatka kauttaan suoraan pudotuspeleistä. Runkosarjaa jatketaan 22 joukkueen voimin. Näistä joukkueista yhdeksän tulee itäisestä ja 13 läntisestä konferenssista.

Runkosarjaa pelataan kahdeksan kierrosta, minkä jälkeen alkavat pudotuspelit. Kahdeksalla joukkueella kausi on jo ohi. Näiden joukkueiden joukossa on Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls.

Juttuvinkki: Historiallinen suomalaissaavutus – Olympiakomitea ei ensin suostunut tukemaan

Markkanen pelasi Chicagossa jo kolmannen kautensa, mutta jälleen kerran hänen kautensa päättyi runkosarjaan. Chicago, takavuosien mestaruusdynastiajoukkue, on viime vuosina ajautunut sarjan pohjille.

Markkasen osalta viime kausi oli rikkonainen. Hän kärsi kylkivammasta ja oli paljon sivussa. Tammikuussa Markkasen kerrottiin kärsivän nilkkavammastakin.

Markkasen suoriutumista häiritsi viime kaudella Bullsin muuttunut pelitapakin. Hän ei saanut joukkueesta riittävän monipuolista roolia, jossa hän olisi päässyt oikeuksiinsa. Tilastojen valossa Markkasen kolmas kausi oli hänelle heikoin NBA:ssa toistaiseksi.

Markkanen jatkaa Bullsissa myös ensi kaudella. Bullsin pelaamiseen tulee varmasti muutoksia ja seura luottaa yhä Markkaseen, jonka potentiaaliin on asetettu paljon toivoa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL-kausi ei ala ennen elokuuta – ensi vuoden MM-kisoissa tuskin NHL-pelaajia

Kommentoi Facebookissa