NHL-kausi ei ala ennen elokuuta – ensi vuoden MM-kisoissa tuskin NHL-pelaajia

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden keväällä 2020 lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

NHL-kausi tuskin jatkuu ennen elokuuta. Tuleva kausi alkanee vasta joulukuussa, joten MM-kisoissa NHL-pelaajia tuskin ensi vuonna nähdään.

JÄÄKIEKKO NHL haluaa jatkaa koronapandemian keskeyttämää kauttaan suoraan pudotuspeleistä. NHL-komissaari Gary Bettman vahvisti viime viikolla, että suunnitelmissa olisi pelata pudotuspelit 24 joukkueen voimin.

Bettman ei vahvistanut, milloin kausi alkaisi. Kanadalaisen TSN-kanavan tietojen mukaan harjoitusleirit aloitettaisiin aikaisintaan 10. heinäkuuta. Pudotuspelit käynnistyisivät sitten elokuun alussa.

Ensin pelattaisiin niin sanotut säälipudotuspelit, joiden voittajat etenisivät ensimmäiselle varsinaiselle pudotuspelikierrokselle. Pudotuspelit kestänevät ylimääräisen kierroksen takia tavallista pidempään. Noin kaksi ja puoli kuukautta.

Näin ollen Stanley Cup ratkeaisi lokakuussa. Seuraava NHL-kausi alkaisi mahdollisesti vasta joulukuussa.

Juttuvinkki: KHL:ssä tienaa yhä hyvin – sarjan parhaille suomalaisille NHL:ää tuottoisampi

NHL-pelaajia tuskin nähdään ensi vuonna MM-kisoissa, jos kausi alkaa vasta joulukuussa. MM-kisoja aiotaan siirtää viikolla, mutta siitäkään ei ole tehty päätöstä, koska NHL:n suunnitelmat ovat vielä auki. Kisojen siirtämisellä viikolla ei olisi merkitystä NHL-pelaajien kannalla, jos tulevan NHL-kauden runkosarja venyy kesäkuulle.

TSN:n mukaan NHL:n pudotuspelit pelattaisiin tänä vuonna kymmenellä paikkakunnalla. Yhdysvalloissa pelikaupungit olisivat Chicago, Columbus, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, St. Paul sekä Pittsburgh. Kanadassa pelattaisiin Edmontonissa, Torontossa ja Vancouverissa.

On tietysti yhä mahdollista, ettei NHL-kautta enää jatketa. Seurat äänestivät kauden jatkon puolesta äänin 29-2, mutta pelaajat eivät ole jatkosta vielä äänestäneet. Jos pelaajat eivät kannattaisi kauden jatkoa, aloitettaisiin sitten valmistautuminen seuraavaan kauteen normaalin aikataulun mukaisesti.

Pudotuspelien peruuntuminen ei olisi taloudellisesti kuitenkaan kannattavaa. NHL ja pelaajayhdistys NHLPA menettäisivät tuloja yli miljardin Yhdysvaltain dollarin edestä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL vahvisti jatkosuunnitelmansa – muutamalla suomalaispelaajalla pitkä kesäloma

Kommentoi Facebookissa