Nelikymppinen mies oli kuollut ennen poliisipartion saapumista – räjähteet oli asennettu oveen poliiseja varten

Poliisi löysi räjähdyksen tapahtumapaikkana olleesta asunnosta menehtyneen henkilön.

Poliisi löysi räjähdyksen tapahtumapaikkana olleesta asunnosta menehtyneen henkilön. (Kuva AOP)

Esitutkinta Espoon Mäkkylässä huoneiston ovella tapahtuneista murhan yrityksistä on edennyt.

RÄJÄHDYS Keskusrikospoliisi ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ovat jatkaneet maanantaina 25. toukokuuta Espoon Mäkkylässä tapahtuneiden murhan yritysten tutkintaa. Tapauksessa kaksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimiestä loukkaantui lievästi räjähdyksessä, kun he olivat menossa tehtävälle Ruutikellarintiellä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon.

Esitutkinnassa on tullut esille seikkoja, joiden perusteella asukkaan voidaan olettaa asettaneen oveen räjähdepanoksen nimenomaan poliiseja varten. Kun poliisit avasivat ulko-ovea, siihen kytketty räjähdepanos räjähti, rikkoi oven ja aiheutti poliisipartiolle ja kiinteistöyhtiön huoltomiehelle lieviä vammoja.

Juttuvinkki: Kolmekymppiset kaverukset yrittivät valmistaa huumeita – kerrostalon asunnossa tapahtui räjähdys

– Poliisi tekee asiassa vielä kuulusteluja ja teknistä tutkintaa muun muassa räjähdepanoksen ja -mekanismin osalta. Murhan yrityksistä epäillyllä miehellä ei ollut rikostaustaa, eikä teon motiivista ole tietoa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.

Esitutkinnassa on selvinnyt myös, että noin 40-vuotias asunnonhaltija oli kuollut jo ennen poliisipartion paikalle saapumista. Miehen kuolemaa tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä, eikä Keskusrikospoliisi tiedota siitä enempää.

Lue myös: Espoon asuntoräjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä – ”Räjähteet oli asetettu ovelle”

Kommentoi Facebookissa