Rallifaneille ja Jyväskylälle musertava uutinen – Suomen MM-ralli peruttu

Jyväskylän MM-ralli jää 2020 ajamatta.

Jyväskylän MM-ralli jää 2020 ajamatta. (Kuva Taneli Niinimäki/ AKK)

Koronapandemian takia tapahtuman järjestelyihin liittyi liikaa epävarmuustekijöitä.

RALLI Jyväskylän MM-rallia ei tänä vuonna ajeta koronapandemiasta seuranneen tilanteen takia. Kisajärjestäjät vahvistivat asian keskiviikkona.

Tiedotteessa kerrotaan, että huolimatta siitä, että Suomessa ja osittain kansainvälisestikin Covid-19-tilanne on kääntynyt parempaan, MM-rallin järjestämisessä vain kahden kuukauden päähän on liikaa avoimia tekijöitä ja riskejä niin terveyteen, turvallisuuteen kuin talouteenkin liittyen.

Yleisötilaisuuksien rajoituksista elokuussa ei ole vielä tietoa. Siitäkään ei ole varmuutta, onko Suomessa elokuussa vielä matkustusrajoituksia. Nykyisissä epävarmuustekijöitä MM-rallin valmisteluja on mahdotonta jatkaa.

– Vaikka Neste Rallin peruuntumiseen oli pitkin kevättä osattu jo valmistautuakin, on toki selvää, että päätös oli monella tapaa vaikea. Haluamme peruutuksella osoittaa vastuullisuutta aivan kaikkia sidosryhmiämme sekä koko yhteiskuntaa kohtaan. Terveys ja hyvinvointi ovat aina etusijalla. Suuntaamme katseet luottavaisina vuoteen 2021, jolloin pääsemme vihdoin juhlimaan 70-vuotiasta rallia ansaitusti hyvissä tunnelmissa yhdessä katsojien, kilpailijoiden, tapahtumantekijöiden sekä pitkäaikaisten että uusien kumppaneidemme kanssa, kuvailee Neste Rallin promoottori Jani Backman tiedotteessa.

Kilpailun ajankohdan siirtäminen syksylle ei lopulta ollut toimiva vaihtoehto.

– Tutkimme tapahtuman siirtämistä myöhemmälle syksyyn, mutta arviomme siirron toteuttamisen epävarmuustekijöistä puhuivat valitettavasti peruutuksen puolesta. Erityisesti haluamme kiittää kaikkia niitä vapaaehtoisia, jotka olivat jo sitoutuneet tämän vuoden tapahtuman läpivientiin ja tehneet sitä ammattiorganisaatiomme rinnalla aina viime syksystä saakka – vielä tästä noustaan, otetaan ensi vuonna uusiksi, summaa Neste Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

Juttuvinkki:”Mitää, Carloksen auto syttynyt palamaan?” – Tommi Mäkisen ikimuistoinen mestaruus

Neste Rallin järjestäjällä, AKK Sports Oy:llä, on sopimus rallin MM-sarjan kaupallisten oikeuksien haltijan, WRC Promoter GmbH:n, kanssa osakilpailun järjestämisestä kaudella 2021. MM-sarjan ensi vuoden kalenterista päätetään myöhemmin, mutta Jyväskylä on varmasti mukana kalenterissa.

Rallin MM-sarjan kaudesta ajettiin kolme osakilpailua ennen kuin maaliskuun puolivälissä koronapandemia käytännössä pysäytti urheilun koko maailmassa. Vielä ei ole tietoa, milloin kautta jatkettaisiin.

Syksyllä Saksan ja Walesin rallit pyritään järjestämään normaalissa aikataulussaan. Italian Sardinian ralli, joka peruuntui kesäkuulta, pyritään myöskin järjestämään syksyllä.

Uuden-Seelannin ja Japanin rallit mahdollisesti perutaan. Maanosien väliseen matkustamiseen liittyy vielä paljon epävarmuustekijöitä.

Suomen MM-rallin peruuntuminen on Jyväskylän talousalueelle synkkä uutinen. Onhan tapahtuma alueen elinkeinoelämälle hyvinkin tuottoisa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Näin mennään kesällä – Formula ykköset vahvisti kilpailuohjelmansa

Kommentoi Facebookissa