Näin mennään kesällä – Formula ykköset vahvisti kilpailuohjelmansa

F1-kauden 2020 avauskilpailu Australian Melbournessa peruttiin koronavirusepidemian takia

F1-kauden 2020 avauskilpailu Australian Melbournessa peruttiin koronavirusepidemian takia. (Kuva AOP)

Formula ykköset vahvisti, että kesällä Euroopassa ajetaan kahdeksan osakilpailua. Kausi alkaa 5. heinäkuuta Itävallassa.

FORMULA 1 Formula ykköset tiedotti tiistaina kesän aikataulustaan kahdeksalle Euroopassa ajettavalle osakilpailulle. Muutoksia jo aiemmin julkisuuteen vuotaneesta kilpailukalenterista ei ole.

Kauden avauskilpailu 2020 ajetaan Itävallassa Red Bull Ring-radalla 5. heinäkuuta. Samalla radalla ajetaan toinen kilpailu viikkoa myöhemmin.

Ensimmäinen Itävallan osakilpailu järjestetään nimikkeellä Itävallan Grand Prix. Toisen Itävallan kilpailun nimi on Steirmarkin Grand Prix paikallisen osavaltion nimen mukaisesti.

Heinäkuun 19. päivänä ajetaan Unkarissa Budapestin lähellä sijaitsevalla Hungaroringin radalla. Sen jälkeen on viikon tauko ennen kuin kausi jatkuu Englannin Silverstonessa 2. elokuuta. Silverstonessa ajetaan myös 9. elokuuta kilpailu, jonka nimenä on Formula ykkösten 70-vuotisjuhla Grand Prix.

Juttuvinkki: Formula ykkösiin luvassa isoja muutoksia – usean tallin taru päättymässä

Toukokuussa alkuperäisessä ohjelmassa ollut Barcelonassa ajettava Espanjan Grand Prix ajetaan 16. elokuuta. Sen jälkeen Euroopassa ajetaan jo alkuperäisen kalenterin mukaisesti 30. elokuuta Belgian Spassa ja 6. syyskuuta Italian Monzassa.

Kilpailut ajetaan tyhjille katsomoille. Yleisöä voidaan päästää katsomoihin, jos kilpailumaassa viranomaiset antavat luvan
Euroopan osakilpailuista Hollannin Zandvoortin, Monacon ja Ranskan Paul Ricardin osakilpailut on peruttu kokonaan. Näille radoille F1 tekee paluun vasta kaudella 2021.

Monzan kisan jälkeistä loppukauden ohjelmaansa F1 ei ole lyönyt lukkoon. Keväältä peruuntuneet Bahrainin, Kiinan ja Vietnamin osakilpailut pyritään mahduttamaan mukaan. Kausi tulee päättymään vasta joulukuussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jyrki Järvilehto muistetaan rajuista kolareistaan – saavutti myös menestystä

Kauden 2020 F1-kalenteri

Itävallan GP, Red Bull Ring 5.7.
Steiermarkin GP, Red Bull Ring 12.7.
Unkarin GP, Hungaroring 19.7.
Britannian GP, Silverstone 2.8.
F1 70 vuotta GP, Silverstone 9.8.
Espanjan GP, Barcelona 16.8.
Belgian GP, Spa 30.8.
Italian GP, Monza 6.9.

Kommentoi Facebookissa