Bodari pääsi vuodessa kisakuntoon – istukkahormonia, anabolisia steroideja ja testosteronia

Aineet olivat tabletteina ja injektoitavassa eli ruiskeena annettavassa muodossa.

Aineet olivat tabletteina ja injektoitavassa eli ruiskeena annettavassa muodossa. (Kuvituskuva Fotolia)

Nuori kehonrakentaja sai käräjäoikeudessa ehdollista vankeutta dopingrikoksesta.

DOPINGRIKOS Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut nuoren kehonrakentajan 45 päivän vankeusrangaistukseen dopingrikoksesta. Tuomio on ehdollinen. Dopingilla lienee ollut osuutta siihen, että tavallisen hintelä mies pääsi kehonrakennuksessa vuodessa kilpailukuntoon.

Nuori bodari on esitellyt julkisuudessa kuvia ennen ja jälkeen. Ennen hän oli ruipelo. Vuoden harjoittelun jälkeen tuli pientä menestystä kehonrakennuskisoissa yli 90-kiloisten sarjassa. Lehtihaastattelussa bodari kertoi muuttuneensa lihaskimpuksi tunnetun Jari Bull Mentulan opeilla.

Lihasmassa ei liene syntynyt pelkästään kaurapuuron ja ruisleivän voimalla, sillä käräjillä bodarille luettiin syyte törkeästä dopingrikoksesta. Syytteen mukaan hän oli hankkinut huomattavan määrän kiellettyjä aineita. Hankinnat hän teki Silkkitie-nimisellä verkon kauppapaikalla ja maksut hoidettiin bitcoineilla.

Juttuvinkki: Tuhannet suomalaiset epäiltynä rikoksista – suljetun Silkkitien kautta liikkui 50 miljoonaa euroa

Oikeus totesi, että bodari on pitänyt hallussaan syytteessä mainitut määrät dopingaineita. Näyttönä oli muun muassa Silkkitien raportit hankinnoista. Bodari kertoi vetäneensä muutamaa valmistetta 750 milligrammaa viikossa.

Erästä pilleriä hän popsi 30–50 tablettia päivässä. Hän tosin väitti, ettei aine tehonnut. Tilausta koskevassa palautteessa hän kuitenkin kiitteli nopeaa toimitusta ja aineen laatua. Niin sanotulla palauttavalla jaksolla istukkahormonia upposi 5000 yksikköä viikossa. Käräjäoikeuden tuomiossa todetaan, että bodarin hankkimat aineet olivat istukkahormonia, anabolisia steroideja ja testosteronia. Aineet olivat tabletteina ja injektoitavassa eli ruiskeena annettavassa muodossa.

Syytteen mukaan aineita oli hankittu levittämistarkoitukseen. Käräjäoikeuden mielestä aineita ei kuitenkaan ollut niin paljon, että levittämistarkoitusta olisi ollut. Se syyte hylättiin. Syyttäjä vaati bodarille puolen vuoden ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä dopingrikoksesta. Käräjien mielestä teko ei ollut törkeä. Tavallisesta dopingrikoksesta tuli vankeutta 45 päivää ehdollisena.

Lue myös: Bodarille vaaditaan vankeutta dopingrikoksesta – mies maksoi ostoksensa bitcoineilla

Kommentoi Facebookissa