Netissä saalistanut mies pysyy vangittuna – epäillään 128 nuoreen kohdistuneista seksuaalirikoksesta

Rikoksen uhreina on pääsääntöisesti ollut 10–17-vuotiaita tyttöjä. (Kuvituskuva Fotolia)

Epäilty on pyrkinyt muun muassa saamaan nuorista otettuja alastonkuvia tai videoita itselleen.

SEKSUAALIRIKOS Sisä-Suomen poliisi epäilee 26-vuotiasta miestä useista törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalipalvelujen ostamisista nuorelta, pakottamisista seksuaaliseen tekoon, seksuaaliseen tekoon pakottamisen yrityksistä sekä törkeästä huumausainerikoksesta.

Epäillyn epäillään syyllistyneen tällä hetkellä yhteensä 230 eri rikokseen, jotka ovat kohdistuneet 128 eri henkilöön. Pirkanmaan käräjäoikeus on jatkanut Pirkanmaalla asuvan miehen vangitsemista. Hänet vangittiin perjantaina yhteensä 84 eri asianomistajaan kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Mies on ollut vangittuna 30.9.2021 alkaen, jolloin hänet vangittiin 44 eri henkilöön kohdistuneista rikoksista.

Tekojen epäillään alkaneen vuonna 2016 ja ne ovat jatkuneet aina viime syksyyn saakka. Rikoksen uhreina on pääsääntöisesti ollut 10–17-vuotiaita tyttöjä, mutta joukossa on joitakin nyt jo täysi-ikäisiä, joiden epäillään joutuneen rikoksen kohteeksi heidän ollessaan alle 18-vuotiaita.

Epäilty on ensin tutustunut nuoriin eri viestisovelluksissa, pyrkien saamaan nuorista itsestään ottamia alastonkuvia tai kuvaamaan nuoria erilaisissa seksuaalissävytteisissä kuvissa tai videoissa sekä pyytänyt nuorta lähettämään materiaalia itselleen. Epäilty on myös lähettänyt itsestään nuorille seksuaalisävytteistä materiaalia.

Useisiin tekoihin on liittynyt myös uhkailua siitä, että epäilty levittää uhrin arkaluonteisia kuvia eteenpäin, ellei uhri lähetä itsestään arkaluonteista materiaalia. Lisäksi joissakin teoissa epäilty on tarjonnut rahaa, tupakkaa, alkoholia tai huumausainetta vastineeksi nuoren antamista seksuaalisista teoista.

Poliisin tiedossa on vain yksittäisiä uhreja, joiden arkaluonteista materiaalia on levitetty. Poliisi selvittää myös näiden levittämisen yksityiskohtia ja informoi niistä asianosaisia henkilöitä. Joidenkin uhrien osalta on epäily siitä, että epäilty ja uhri ovat tavanneet ja heidän välillään on ollut fyysisiä seksuaalisia tekoja. Rikosten esitutkinta on edelleen kesken ja poliisi pitää todennäköisenä, että rikoksen uhreja selviää vielä tutkinnassa lisää.

Poliisi on ollut jo yhteydessä tiedossa oleviin uhreihin ja heidän huoltajiinsa. Suuri osa heistä on jo kuultu esitutkintaan. Kun uusia uhreja tunnistetaan, poliisi tulee olemaan yhteydessä heihin ja heidän huoltajiinsa. Poliisi on hankkinut uhreille rikosasiaa varten avustajan sekä ohjannut nuoria ja heidän läheisiään kriisituen piiriin.

Lue myös: Miljoonia lapsiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta kertovia kuvia on poistettu verkosta – ”Työtä on niin paljon kuin ehtii tehdä”

Kommentoi Facebookissa