New Yorkissa kuolonuhreja vaatinut terrori-isku – mies ajoi lava-autolla ihmisten päälle

Tapahtumapaikkana ollut turistien suosima pyöräilyreitti sijaitsee lähellä 9/11-terrori-iskun aluetta.

Tapahtumapaikkana ollut turistien suosima pyöräilyreitti sijaitsee lähellä 9/11-terrori-iskun aluetta. (Kuva AOP)

Uzbekistanilainen mies oli jättänyt englanninkielisen viestin, jossa hän sanoo toimineensa Isisin nimissä.

TERRORI-ISKU Vuonna 2001 tapahtunut 9/11-terrori-isku World Trade Centeriin nousi jälleen kaupunkilaisten mieliin, kun mies ajoi tiistaina iltapäivällä New Yorkissa avolava-autolla jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden päälle, ja törmäsi sen jälkeen koulubussiin.

Kahdeksan ihmisen raportoidaan kuolleen ja yhdentoista loukkaantuneen. Mies oli noussut autosta ja silminnäkijöiden kertoman mukaan huutanut ”Allahu akbar”, Jumala on suuri. Hänellä oli käsissään kaksi asetta, jotka uutistoimisto CNN:n mukaan myöhemmin osoittautuivat ilmakivääriksi ja värikuula-aseeksi.

Poliisi ampui miestä vartaloon. Tekijä on ollut sairaalassa leikkauksessa ja häntä on ehditty jo puhutella.

CNN uutisoi tekijän olevan 29-vuotias uzbekistanilainen Sayfullo Habibullaevic Saipov. Oleskeluluvan hän olisi saanut vuonna 2010 niin sanotuissa green card -arvonnoissa. Mies asui Floridassa Tampan kaupungissa, hän oli vuokrannut teossa käyttämänsä auton New Jerseystä.

Viranomaislähteiden mukaan Saipov oli jättänyt tekopaikalle englanninkielisen viestin, jossa hän ilmoitti tehneensä iskun Isisin nimissä. Tapaus on siirretty FBI:lle, joka tutkii tapahtunutta terroritekona.

Saipov ajoi lava-autollaan pyöräkaistaa pitkin turistien suosimalla reitillä, joka on myös lähellä 9/11-iskun aluetta. Belgian ulkoministeri vahvistaa yhden maansa kansalaisen kuolleen iskussa, uhreina oli myös Argentiinan kansalaisia.

Fox News julkaisi Twitter-tilillään poliisikuvan uzbekistanilaisesta tekijästä Sayfullo Saipovista.
Fox News julkaisi Twitter-tilillään poliisikuvan, jonka uutiskanava kertoo olevan uzbekistanilainen tekijä Sayfullo Saipov. (Kuva Poliisi)

Kommentoi Facebookissa