NHL-pomolta hämmentävä kommentti – syötti Vladimir Putinin lapaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin lähetti venäläissotilaita Ukrainaan. (Kuva Katri Makkonen/ Tasavallan presidentin kanslia)

NHL haluaisi Venäjän mukaan maailmancupiinsa. Samalla NHL antaa epäsuoraa tukea jääkiekonkin kautta pullistelleelle Vladimir Putinille.

JÄÄKIEKKO NHL:n varakomissaari Bill Daly ilmoitti ESPN:n haastattelussa, että NHL voisi ottaa Venäjän mukaan parhaiden pelaajien World Cup -maajoukkueturnaukseensa helmikuussa 2024. Daly perusteli asiaa sillä, että se olisi NHL:n venäläispelaajien mieleen.

Daly myös korosti, ettei päätöstä ole tehty. Sekin on avoinna, pelaisiko Venäjä kansallistunnuksillaan vai niitä ilman, jos turnaukseen pääsisi.

Dalyn julkista avautumista kiitellään varmasti Venäjällä. Yhdysvallat ja Kanada ovat Ukrainan sodan myötä Venäjän vankkoja vihollisia ja Vladimir Putinin hallinto on saanut Pohjois-Amerikan valtioilta valtavasti sanktioita. Pohjoisamerikkalainen noin neljän miljardin urheilubisnes haluaa kuitenkin veljeillä venäläisten kanssa.

Venäjän jääkiekko on vahvasti sidoksissa Vladimir Putinin hallintoon. Venäjän suurimmista jääkiekkotähdistä esimerkiksi Aleksander Ovetshkin on julkisesti ilmoittanut olevansa Putinin kannattaja ja kaveri.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on sulkenut Venäjän ja sen vasallivaltion Valko-Venäjän kaikista tapahtumistaan. Olisi loogista, että NHL tekisi samoin jo pohjoisamerikkalaisuutensa takia. Ukrainan sodassa tapahtuneiden julmuuksien myötä Dalyn kommentti on käsittämätön ja tuo paljon lokaa NHL:n niskoille.

World Cupiin, suomeksi maailmancupiin, on aikaa vielä puolitoista vuotta. On mahdollista, että sinä aikana Ukrainan sota päättyy ja Putinin hallintokin voi romahtaa. Viimeistään Putinin väistyessä Venäjä palautettaneen kansainväliseen urheiluun nopeasti.

Mikäli Putin on 2024 yhä vallassa jatkaen nykyistä politiikkaansa, olisi World Cup -turnausta syytä boikotoida, jos Venäjän joukkue hyväksytään sinne mukaan. Putinia epäsuorasti tukevassa turnauksessa ei soisi Leijonia näkevänsä.

Hyvä peruste edellä mainitulle näkökannalle ovat tuoreet paljastukset venäläisten hirmuteoista viime viikolla vapautetulla Harkovan alueella.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ari Mennander kertoi oikeudessa Teemu Selänteen KHL-keskusteluista

Kommentoi Facebookissa