NHL tekemässä paluun Kanadassa – tulossa myös olympialaisiin

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden keväällä 2020 lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

Koronan keskeyttämä NHL-kausi pelataan loppuun Torontossa ja Edmontonissa. NHL on myös päästämässä pelaajansa olympialaisiin Pekingiin 2022 ja Milanoon 2026.

JÄÄKIEKKO Kanadalainen TSN-kanava tietää kertoa, että NHL-kausi pelattaisiin loppuun Kanadassa. Pelipaikkoina olisivat Toronto ja Edmonton.

Itäisen konferenssin pudotuspelit pelataan Torontossa ja läntisen konferenssin Edmontonissa. Pudotuspeleihin pääsee 24 joukkuetta eli molemmissa konferensseissa kauttaan jatkaa 12 joukkuetta. Seitsemän joukkueen osalta kausi on ohi.

Yleisöä otteluihin ei päästetä. Vaikka Kanadassa koronapandemia on helpottanut, ei isoja yleisötapahtumia maassa tulla järjestämään ennen loppusyksyä.

Joukkueharjoittelu NHL-seuroissa alkaa 10. heinäkuuta. Pudotuspelit käynnistyvät todennäköisesti heinä-elokuun vaihteessa. Pudotuspelisarjat pelataan poikkeuksellisesti paras viidestä -systeemillä eli jatkoon pääsee kolmella voitolla.

Vaikka NHL-pelaajista moni vastustaa kauden jatkamista, ovat NHL ja ja sarjan pelaajayhdistys NHLPA käytännössä pakotettuja jatkamaan kauttaan. Jos kautta ei pelattaisi loppuun, tietäisi se NHL:lle yli miljardin euron taloudellisia tappioita.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Koronapandemia on tuonut uudet realiteetit myös NHL:n työehtosopimusneuvotteluihin. Nykyinen sopimus päättyy 2022, mutta sitä on määrä jatkaa neljällä vuodella.

Yhteisymmärrys on sopimuksen osalta jo lähellä. Sekä NHL että NHLPA ymmärtävät, ettei koronapandemian jälkeen työsulkuihin ole varaa. TSN:n mukaan uusi työehtosopimus sisältäisi myös NHL-pelaajien osallistumisen Pekingin 2022 ja Milanon 2026 olympiaturnauksiin.

Viime kädessä osallistuminen riippuu Kansainvälisen OIympiakomitean KOK:n halukkuudesta kulujen, kuten vakuutusmaksujen kattamiseen. Tuoreimpien tietojen mukaan KOK on valmis taipumaan tv-sopimusten realiteettien takia.

NHL päästi pelaajansa viisiin olympiakisoihin 1998-2014. Pyeongchangin 2018 olympialaiset NHL jätti väliin, kun KOK ei suostunut maksamaan NHL-pelaajien vakuutusmaksuja.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liiga julkisti otteluohjelmansa – mestaruus ratkeaa äitienpäivän tienoilla

Kommentoi Facebookissa