Niko Ranta-aho uudessa laajassa huumerikosvyyhdissä – syytteet nostettiin 15 henkilöä vastaan

Katiska-huumevyyhdissä tuomittu Niko Ranta-aho nähtiin samannimisessä televisiosarjassa muun muassa espanjalaisella golfklubilla.

Katiska-huumevyyhdissä tuomittu Niko Ranta-aho nähtiin samannimisessä televisiosarjassa muun muassa espanjalaisella golfklubilla. (Kuva Mia Jussiniemi)

Esitutkinnan mukaan rikollisryhmä salakuljetti Suomeen kymmeniä tuhansia tabletteja.

HUUMAUSAINEET Syyttäjät ovat nostaneet syytteet laajassa huumausainerikosvyyhdissä. Rikoskokonaisuuden pääepäilty on 33-vuotias pirkanmaalainen mies. Kyseessä on julkisuudesta tuttu Niko Ranta-aho, joka sai Katiska-huumevyyhdissä pitkän vankeustuomion. Tapauksesta on muun muassa kirjoitettu kirja sekä tehty televisiosarja.

Heinäkuussa 2020 alkaneessa uudessa esitutkinnassa epäiltiin, että rikollisryhmä salakuljetti yli 70 000 huumausaineeksi luokiteltua lääketablettia Slovakiasta Suomeen sekä yli 22 000 ekstaasitablettia Espanjasta Suomeen marraskuussa 2020.

Lääketabletit toimitettiin Suomeen postilähetyksenä ja Tulli takavarikoi ne. Poliisi puolestaan takavarikoi ekstaasit Espanjasta lähetetystä rengassarjan renkaasta Vantaalla.

Juttuvinkki: Katiska-jutun päävastaajat tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin – vastaajina oli yhteensä 53 henkilöä

Esitutkinnan mukaan ryhmän oli tarkoitus myös salakuljettaa Suomeen joulukuussa 2020 ja tammikuussa 2021 noin 50–100 litraa amfetamiiniöljyä, huomattava määrä marihuanaa, 10 000 ekstaasitablettia, 28 kiloa MDMA:ta ja 2 kiloa kokaiinia.

Epäiltyjä on kokonaisuudessa ollut nyt 19, ja syytteet on nostettu 15 henkilöä vastaan. Syyttäjät ovat tehneet asiassa myös kuusi päätöstä syyttämättä jättämisestä. Rikosnimikkeet ovat törkeä huumausainerikos, avunanto törkeään huumausainerikokseen, huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos, törkeän ampuma-aserikoksen yritys, ampuma-aserikos ja lievä ampuma-aserikos.

Pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa valmisteluistunnolla 27.5.2021. Jutun syyttäjät ovat erikoissyyttäjä Heli Vesaaja ja erikoissyyttäjä Anna-Riikka Ruuth.

Lue myös: Niko Ranta-ahon uusi suuri huumejuttu syyttäjälle – kymmeniä tuhansia tabletteja, kymmeniä kiloja huumeita

Kommentoi Facebookissa