Novitshok-hermomyrkylle altistunut nainen kuoli Britanniassa – mies kriittisessä tilassa

Poliisi on eristänyt talon, josta myrkytysoireita saanut brittipariskunta kiidätettiin sairaalaan.

Poliisi on eristänyt talon, josta myrkytysoireita saanut brittipariskunta kiidätettiin sairaalaan. (Kuva AOP)

Pariskunnan ei tiedetä käyneen samoissa paikoissa kuin aikaisemmin myrkytetty entinen agentti.

NOVITSHOK Britannian poliisi kertoo, että Novitshok-hermomyrkylle altistunut Dawn Sturgess, 45, on sunnuntaina menehtynyt sairaalassa Salisburyssa. Myrkky on sama venäläinen sotilaskäyttöön suunniteltu aine, jolla myrkytettiin keväällä entinen venäläisvakooja Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia Skripal. Venäjä on kiistänyt kaiken osallisuutensa myrkytyksiin.

Dawn Sturgess ja Charlie Rowley, 45, altistuivat hermomyrkylle Amesburyssa, joka on kymmenisen kilometriä pohjoiseen Skripalien myrkytyspaikasta. Poliisin mukaan pariskunta altistui hermomyrkylle käsiteltyään saastunutta esinettä.

– Tämä on järkyttävä ja traaginen uutinen. Dawnilta jäi perhe, kolme lasta, ja ajatuksemme sekä rukouksemme ovat nyt heidän luonaan tänä vaikeana aikana, Neil Basu brittien terrorisminvastaisesta yksiköstä kommentoi kuolemantapausta.

Poliisin mukaan sata tutkijaa työskentelee edelleen selvittääkseen, kuinka pariskunta joutui hermomyrkyn kanssa kosketuksiin. Heidän ei tiedetä käyneen samoissa paikoissa kuin Skripalit, jotka selvisivät myrkytyksestä.

Vuonna 2007 entinen agentti Aleksandr Litvinenko myrkytettiin poloniumilla Lontoossa. Britit osoittivat syyllisiksi kaksi nykyään duumassa toimivaa entistä turvallisuuspalvelun henkilöä, joita Venäjä ei suostu luovuttamaan.

Lue myös: Brittipariskunnan vahvistetaan sairastuneen Novitshok-hermomyrkystä – “He altistuivat käsiteltyään saastunutta esinettä”

Kommentoi Facebookissa