Nuku yö ulkona – kolmessa suomalaisessa kansallispuistossa avataan metsähotelli

Viime vuonna Nuku yö ulkona -tapahtuman metsähotelli pystytettiin Reisjärvelle, jossa osallistujia oli yli 500.

Viime vuonna Nuku yö ulkona -tapahtuman metsähotelli pystytettiin Reisjärvelle, jossa osallistujia oli yli 500. (Kuva Suomen Latu/ Sampsa Sulonen)

Metsähotelleissa on majoituksen lisäksi luvassa runsas erähenkinen ja liikunnallinen ohjelma.

KANSALLISPUISTOT Nuku yö ulkona -tapahtuma haastaa Luonnonpäivänä 17.6. kaikki suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Suomen Ladun tapahtumaa tukemaan rakennetaan Nuuksion, Salamajärven ja Hossan kansallispuistoihin täyden palvelun metsähotellit.

Metsähotellista voi varata järjestäjien pystyttämistä majoitteista oman ”huoneen”, kuten retkeilyteltan, riippumaton tai paikan perinteisestä puolijoukkueteltasta. Majoitus on maksuton.

– Metsähotellit tarjoavat matalan kynnyksen turvallisen vaihtoehdon kokea elämyksellinen kesäyö hyvässä seurassa, Suomen Ladun laji- ja tapahtumapäällikkö Juhani Lehto selvittää.

Metsähotelleissa on majoituksen lisäksi luvassa runsas erähenkinen ja liikunnallinen ohjelma.

– Ruoan osallistujat voivat valmistaa itse tai nauttia metsähotelleiden ravintolatarjonnasta. Paikalle voi tulla myös omalla majoitteella tai vain päiväretkelle nauttimaan ohjelmasta. Esimerkiksi Hossassa on samaan aikaan uuden kansallispuiston avajaiset, Lehto lisää.

Nuku yö ulkona -päivänä majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää metsähotellissa, kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka takapihalla.

Voit jakaa kokemuksesi #nukuyöulkona-tunnisteella sosiaalisessa mediassa. Metsähotellien majoitusvaraus avautuu 2.5. klo 15 osoitteessa www.suomenlatu.fi/nukuyoulkona. Paikkoja on rajoitetusti.

Kommentoi Facebookissa