Nuoren miehen kuoliaaksi puukottanut 16-vuotias sai pitkän vankeustuomion – iski uhria 20 kertaa

Taposta tuomion saanut 16-vuotias joutuu vielä vastaamaan useisiin muihin syytteisiin.

Taposta tuomion saanut 16-vuotias joutuu vielä vastaamaan useisiin muihin syytteisiin. (Kuva Fotolia)

Yksi tapahtumaan osallistuneista pojista oli tekohetkellä vasta 14-vuotias, joten häntä ei voitu syyttää.

TUOMIO Helsingin käräjäoikeus on tuominnut tekohetkellä 16-vuotiaan pojan yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen taposta ja törkeästä ryöstöstä. Tuomittu oli puukottanut 18-vuotiaan miehen kuoliaaksi yöllä 31.10. Helsingin Vallilassa Alepa-kaupan edessä. Lisäksi hänet tuomittiin toukokuussa tapahtuneesta ryöstöstä.

Teosta tuomittu kävi toisen 16-vuotiaan pojan kanssa uhrin kimppuun tarkoituksenaan ryöstää tämän laukku. Syyttäjän mukaan teko oli suunniteltu huumeryöstö. Uhri yritti pakoon, mutta hänet otettiin kiinni.

Päätekijän lisäksi toinen poika tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä törkeästä ryöstöstä ja avunannosta nuorena henkilönä tehtyyn tappoon yhteensä neljän vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen. Kolmas tapahtumaan osallistunut poika oli tekohetkellä 14-vuotias, joten lain mukaan häntä ei voitu syyttää. Vankeustuomioiden lisäksi käräjäoikeus määräsi tuomitut maksamaan korvauksia uhrin vanhemmille.

Taposta tuomion saanut 16-vuotias joutuu vielä vastaamaan muun muassa syytteisiin Tampereella ja Loimaalla tapahtuneista tapon yrityksestä, törkeän ryöstön yrityksestä sekä kotirauhan rikkomisesta.

Lue myös: Poikajoukko puukotti nuorta miestä kaupan edustalla – uhri menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa

Kommentoi Facebookissa