Nuoret Leijonat jyräsi MM-kisoissa Latvian – ”Meillä on taitavia kavereita”

Nuoret Leijonat MM-kisoissa Edmontonissa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Nuoret Leijonat aloitti MM-kisat Edmontonissa voitolla Latviasta maalein 6-1. Joakim Kemell saalisti komeat tehopisteet 2+2.

JÄÄKIEKKO Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue otti Edmontonissa MM-kisojen avausottelussaan odotetun voiton. Nuoret Leijonat jyräsi Latvian kumoon tylyin lukemin 6-1.

Superlupaus Joakim Kemell teki ensimmäisessä erässä kaksi maalia. Toisessa erässä Brad Lambert ja Roni Hirvonen maalasivat Suomen jo 4-0 -johtoon ja peli oli selvä.

Latvian Klavs Veinbergs kavensi kolmannen erän alussa 1-4:ään. Erän lopulla Suomi teki vielä kaksi maalia, joista vastasivat Aatu Räty ja Kasper Puutio.

Nashville Predatorsin tämän kesän ykkösvaraus Kemell syötti kolmannen erän molemmat maalit. Hän saalisti Latvia-ottelussa komeat tehopisteet 2+2.

Ottelun tulos 6-1 ei sinänsä yllättänyt ketään. Nuoret Leijonat lukeutuu kultamitalisuosikkeihin ja Latvia on ennakkoasetelmissa lohkon heikoin joukkue.

– Pelasimme hyvin, mutta voimme parantaa ja pelata paremmin seuraavassa pelissä. Mutta nyt olemme tyytyväisiä, kuinka peli tänään sujui, kommentoi Kemell Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n haastattelussa.

Kemell korosti Nuorten Leijonien hyödyntäneen vahvuuksiaan. Sillä tulosta tulee, kun taitoa joukkueessa riittää.

– Meillä on ryhmä taitavia kavereita, jotka haluavat voittaa vastustajansa luistelullamme ja taidollamme. Se on meidän peliä.

Latvian miesten maajoukkue laittoi Suomen viime kaudella koville Pekingin olympiakisoissa sekä miesten MM-kisoissa Tampereella. Leijonat sai laittaa parastaan ja voitti ottelut vain niukasti.

Latvian nuorten maajoukkueessa on muutamia NHL-varauksia, mutta nuorten MM-kisoissa Suomen laajempi materiaali johtaa väistämättä suurempiin tasoeroihin kuin miesten MM-kisoissa.

– Emme ole tyytyväisiä, koska hävisimme, mutta valmentaja oli raivoissaan, koska pelasimme hyvin 55 minuuttia, mutta emme viimeistä viittä minuuttia, kommentoi Latvian joukkueen kapteeni Ralfs Bergmanis.

Suomi jatkaa pelejään Edmontonissa torstaina. Silloin vastassa on Tshekki, joka avausottelussaan voitti Slovakian maalein 5-4.

Slovakiaa vastaan Suomi pelaa ensi sunnuntaina ja Kanada on vastassa maanantaina. Lohkon neljä parasta etenee puolivälieriin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KHL haalii yhä ulkomaalaisia – maajoukkuetähdet eivät välitä sodasta

Kommentoi Facebookissa