Nuoret rattijuopot liikkeellä traktorilla ja mopolla – ennätyspuhallus yli 5 promillea

Pohjoisessa puhallettiin kova lukema sekä saatiin kiinni nuoria rattijuoppoja.

Pohjoisessa puhallettiin kova lukema sekä saatiin kiinni nuoria rattijuoppoja. (Kuva AOP)

Törkeästä rattijuopumuksesta epäilty ei pystynyt puhaltamaan tarkkuusalkometriin kunnolla.

RATTIJUOPUMUS Lapin poliisille tuli Torniossa yöllä klo 2.15 tehtävä Jokivarrentiellä ojaan ajaneesta traktorista. Tapahtumapaikalle menneen partion tutkimuksissa kävi ilmi, että kuljettajana olleella torniolaisella 16-vuotiaalla nuorella miehellä oli seulonta-alkometrin mukaan veren alkoholipitoisuus 0.31 mg/l.

Nuorukainen loukkasi hieman itseään ja paikalla kävi ensihoito antamassa ensiapua. Nuori mies toimitettiin tämän jälkeen Tornion poliisiasemalle tutkimuksiin ja asiasta ilmoitettiin hänen vanhemmilleen, jotka hakivat pojan kotiin. Nuorukainen määrättiin ajokieltoon ja asiasta tehdään lisäksi lastensuojeluilmoitus.

Poliisipartio suoritti lisäksi liikennevalvontaa Torniossa Etelätiellä, jolloin heitä vastaan ajoi Röyttäntien risteyksessä mopoilija ilman kypärää. Partio kääntyi välittömästi mopon perään ja kytki hälytysvalot sekä pysäytysvalon päälle.

Mopoilija lähti ajamaan karkuun ensin Putaan katuja pitkin ja sitten Tornion keskustaan, jossa lopulta kaatui Pakkahuoneenkadulla. Kuljettaja meni välittömästi henkilöauton kyytiin, joka lähti liikkeelle. Poliisipartio pysäytti auton uudella sillalla ja otti autosta kiinni mopoa kuljettaneen miehen, joka paljastui 16-vuotiaaksi torniolaiseksi nuorukaiseksi.

Nuori mies vietiin tutkimuksiin Tornion poliisiasemalle, jossa suoritetun tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,31 mg/l. Hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Lisäksi kävi ilmi, että mopo oli otettu luvatta käyttöön. Poliisi ilmoitti asiasta nuoren miehen vanhemmille, jotka hakivat hänet kotiin. Asiasta tehtiin myös lastensuojeluilmoitus.

Poliisi sai tehtävän myös mahdollisesta rattijuopumuksesta Putaalla aamulla klo 4.53. Paikalle mennyt partio pysäytti auton Putaankadulla ja kuljettajaksi paljastui 20-vuotias torniolainen mies, jolle ensin suoritettu puhalluskokeen tulos oli 5.13 promillea. Sen jälkeen otetun tarkkuusalkometrin tulos oli 0.72 mg/l, mutta mies ei pystynyt puhaltamaan siihen kunnolla.

Mies toimitettiin lopulta LPKS:aan verikokeeseen ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Lue myös: Alaikäiset yöllisinä rattijuoppoina – tyttö törmäili mopolla, poika pakettiautolla

Kommentoi Facebookissa