Nuori Susijengi yllätti iloisesti – päihitti Viron kahdesti

Susijengi metsästää paikkaa vuonna 2022 pelattavaan koripallon EM-turnaukseen

Susijengi metsästää paikkaa vuonna 2022 pelattavaan koripallon EM-turnaukseen. (Kuva AOP)

Susijengi palasi tositoimiin koronatauolta ja otti kaksi voittoa Virosta.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi palasi tositoimiin tällä viikolla yli puolen vuoden tauon jälkeen. Vieraana ollut Viro jäi suomalaisten jalkoihin sekä keskiviikkona että torstaina.

Keskiviikkona Espoossa pelatun ottelun Suomi voitti pistein 97-76. Viro oli aiemmissa kesän otteluissaan onnistunut voittamaan Latvian ja Liettuan, mutta Suomea vastaan virolaiset olivat alakynnessä yllättävänkin selvästi.

Torstaina Lohjan Kisakalliossa Suomi voitti ottelun pistein 75-67. Kahden tasaisen neljänneksen jälkeen Suomi sai otetta ja vei kolmannen pistein 25-13. Vierasjoukkue Viro ei toipunut.

Torstaina Suomen ahkerin pistemies oli Elias Valtonen 14 pistettä. Virolle Kerr Kriisa heitti niin ikään 14 pinnaa.

Suomi pelasi Viro-otteluissa nuorella kokeilujoukkueella. Jukka Toijalan valmentamalla Virolla oli mukana maajoukkueen vakiokaartia.

Koripallon maailmanlistalla Suomi on sijalla 34 ja Viro 49. Silti Viro lähti harjoitusotteluihin hienoisena suosikkina.

Juttuvinkki: Suomen olympiaurheilu ei voi hyvin – Tokion kisojen siirtyminen jopa onnenpotku

Suomi pelasi koripallon EM-kisoissa neljästi peräkkäin 2011-2017 ja yksi joka kerta alkulohkostaan jatkoon. Susijengille on 2020-luvun osalta maalailtu uhkakuvia, koska uusia Petteri Koposen ja Sasu Salinin kaltaisia kovan luokan takamiehiä ei ole juuri tullut. Suomen menestyshän on perustunut pitkältä kaukoheittovoimaan.

Uuden sukupolven pelaajista Remu Raitanen, Elias Valtonen, Ville Tahvanainen ja Mikael Jantunen esiintyivät Viro-otteluissa edukseen. Susijengin tulevaisuus ei ehkä olekaan niin huono, kuin synkissä uhkakuvissa on maalailtu.

EM-karsinnat seuraaviin kisoihin pelataan loppuun ensi vuoden helmikuussa, jos koronatilanne sallii. EM-kisat siirtyivät vuoteen 2022, koska Tokion olympialaisia jouduttiin koronan takia siirtämään vuodella.

Todennäköisesti Suomi myös EM-kisapaikan saavuttaa. Chicago Bullsin NBA-pelaaja Lauri Markkanen nähtäneen maajoukkuepeleissä seuraavan kerran EM-kisoissa 2022.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Surullisen kuuluisa Qatar haluaa nyt kesäolympiakisat

Kommentoi Facebookissa