Nuoria pahoinpideltiin kauppakeskusten luona – uhreina kaksi alaikäistä tyttöä ja 12-vuotias poika

Poliisi pyytää apua toisen pahoinpitelyn epäiltyjen tunnistamisessa.

Poliisi pyytää apua toisen pahoinpitelyn epäiltyjen tunnistamisessa. (Kuva AOP)

Tyttöjen tapauksessa ainakin viiden henkilön epäillään osallistuneen pahoinpitelyyn.

PAHOINPITELY Kahta nuorta tyttöä pahoinpideltiin Espoon Leppävaarassa sunnuntaina 14.2. Tilanteessa oli paikalla useita kymmeniä nuoria. Tapahtumaketju sai alkunsa kauppakeskus Sellon lähettyviltä, jonne arviolta 30 nuoren tytön ryhmä kokoontui noin kello 18.30 aikaan sunnuntai-iltana.

Kauppakeskuksen läheisyydestä nuoret siirtyivät Ruusutorpan koululle, jossa tarkoitus oli selvitellä välejä puhumalla. Koulun pihalla tilanne kuitenkin muuttui, ja ainakin viiden henkilön epäillään osallistuneen kahden 14- ja 16-vuotiaan tytön pahoinpitelyyn. Uhreilta myös vietiin omaisuutta. Osa läsnäolijoista kuvasi tapahtumat videolle.

Molemmat tytöt saivat vammoja eri puolelle kehoa. Poliisi epäilee yhteensä viittä alle 20-vuotiasta nuorta muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, pahoinpitelystä, niskoittelusta ja näpistyksestä. Poliisi on jo kuullut osaa epäillyistä nuorista, mutta pyytää tilanteen nähneitä tai siitä jotakin tietäviä auttamaan erityisesti kahden tytön henkilöllisyyden selvittämisessä.

Juttuvinkki: Oppilas löi toista oppilasta saksilla kasvoihin – myös väliin tullut koulunkäyntiavustajaa sai vammoja

Tuntomerkit ensimmäiselle epäillylle ovat tummat hiukset, musta takki, musta huppu, vihreät housut ja mustat kengät. Toisen epäillyn tuntomerkit ovat tummat selkään asti ulottuvat hiukset, vaalea takki, tummat housut ja vaaleat kengät. Havainnot ja muut tiedot voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse vastaajaan numerossa 0295 413 031.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut ilmoituksen myös toisesta, alaikäiseen kohdistuneesta epäillystä pahoinpitelystä Espoon Tapiolassa sunnuntaina 14.2. Poliisipartio on ollut tapahtumapaikalla, ja alle 15-vuotias tekoon epäilty on poliisin tiedossa.

MTV:n haastattelema isä kertoo, kuinka jonkinlaisen suunsoiton ja takaa-ajon jälkeen entuudestaan tuntematon yläasteikäinen poika oli lyönyt 12-vuotiasta poikaa nyrkillä ohimoon kauppakeskus Ainoan luona. Pojalta oli mennyt toisesta silmästä näkö parinkymmenen minuutin ajaksi, mutta lyönnin seuraukset olisivat voineet olla myös vakavammat.

Lue myös: Nuorisojengi puukotti 15-vuotiasta poikaa – kukaan puistossa olleista kymmenistä nuorista ei kerro mitään

Kommentoi Facebookissa