Nuorilla Leijonilla lässähti – mitali jäi MM-kisoissa haaveeksi

Nuoret Leijonat jäi MM-kisoissa 2020 neljänneksi.

Nuoret Leijonat jäi MM-kisoissa 2020 neljänneksi. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi

Ruotsi pehmitti Nuoret Leijonat MM-kisojen pronssiottelussa maalein 3-2.

JÄÄKIEKKO Nuoret Leijonat tarjosi surkean Kanada-välierän jälkeen pettymyksen myös MM-kisojen pronssiottelussa sunnuntaina Ruotsia vastaan. Ruotsi voitti suomalaiset 3-2, joten Nuoret Leijonat sai lähteä Ostravasta kotiin mitaleitta.

Suomi johti ensimmäisellä erätauolla 2-1. Maalin makuun pääsivät suomalaisista Patrik Puistola ja Matias Maccelli.

Toisessa erässä Ruotsi otti komennon nousten 3-2 -johtoasemaan, josta ei enää taipunut. Ruotsin voittomaali oli Suomen maalivahdin Justus Annusen kannalta nolo. Linus Öbergin veto yllätti Annusen nollakulmasta.

Suomella oli paikkoja tasoitukseen, mutta osumatarkkuus ei riittänyt. Ruotsi myös puolusti kolmannessa erässä hyvin ja ansaitsi voittonsa.

Lauantain välieräottelussa Suomi oli hävinnyt Kanadalle surkealla esityksellä 0-5 peli ratkettua jo ensimmäisessä erässä. Pronssipelissä Suomi pelasi paremmalla ilmeellä, mutta hyvästä esityksestä ei varsinaisesti ollut kyse.

Rasmus Kupari loukkaantui jo ensimmäisessä ottelussa, mistä eteenpäin Suomella oli käytössään vain 11 hyökkääjää. Pronssiottelussa näkyi, että vajaalla kokoonpanolla bensa näytti suomalaisilta loppuvan. Olihan ottelu seitsemäs peli 11 päivän sisään.

Annuselta olisi vaadittu mitalipeleissä huippupelejä. Niitä hän ei esittänyt USA-puolivälierän nollapelinsä jälkeen. Sekä Kanadaa että Ruotsia vastaan Annunen päästi nolon maalin.

Kanadaa ja Ruotsia vastaan Suomen puolustus oli suurissakin vaikeuksissa. Oman pään pelaaminen oli USA-ottelussa kunnossa, mutta alkusarjan haparointi palasi mitalipeleissä kuvaan mukaan.

Suomi ei ollut turnauksen kultamitalisuosikki. Pääsy neljän joukkoon oli sinänsä hyvä saavutus, mutta esitys oli liian epätasapainoinen. Raimo Helminen ei välttämättä ollut oikea mies päävalmentajaksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: ”Ei oltu valmiina” – Kanada vei Nuoria Leijonia kuin sikaa narussa

Kommentoi Facebookissa