Nuorisojoukko ahdisti alle 15-vuotiaan nuoren laiturin alle veteen – poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä

Poliisi pyytää silminnäkijöitä olemaan yhteydessä Vantaan Kuusijärven uimarannan tapahtumista.

Poliisi pyytää silminnäkijöitä olemaan yhteydessä Vantaan Kuusijärven uimarannan tapahtumista. (Kuva AOP)

Nuoret olivat lopettaneet vasta, kun ulkopuolinen oli huutanut heille ja käskenyt lopettaa.

TAPON YRITYS Vantaalla Kuusijärven uimarannalla koettiin maanantai-iltana 22.6. noin klo 20–21 uhkaava tilanne, kun joukko nuoria ahdisti alle 15-vuotiaan nuoren laiturin alle ja pomppi tämän jälkeen laiturin päällä.

Poliisin alustavissa selvityksissä on käynyt ilmi, että nuori oli painettu ensin veden alle, mutta hän oli kuitenkin päässyt pakoon ja paennut lopulta laiturin alle. Nuorisojoukko oli jatkanut tämän jälkeen pomppimista laiturin päällä.

– Alustavissa puhutuksissa on käynyt ilmi, että nuoret olivat lopettaneet vasta, kun ulkopuolinen oli huutanut heille ja käskenyt heitä lopettaa. Laiturin alla olleen nuoren voimat olivat tässä vaiheessa jo aivan lopussa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Nils Majewski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Juttuvinkki: Kaksi alaikäistä poikaa yritti tappaa kolmannen teräaseella – ”Asianomistaja on saanut vakavat vammat”

Alustavien tietojen mukaan on syytä epäillä, että laiturin päällä olleet nuoret olisivat pyrkineet siihen, ettei laiturin alle joutunut nuori pääsisi pois laiturin alta. Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä.

Poliisi pyytää kaikkia silminnäkijöitä ja tapauksesta tietäviä olemaan yhteydessä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen vihjepuhelinnumeroon 0295 413 636 tai lähettämään sähköpostia osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Lue myös: Alaikäisen tytön järjetön teko lenkkipolulla – iski entuudestaan tuntematonta useaan kertaan mattoveitsellä päähän

Kommentoi Facebookissa