Nuorisoporukka käytti, välitti sekä myi kovia huumeita – suurin osa epäillyistä iältään 15–16-vuotiaita

Yli kolmasosalle suomalaisista on joskus tarjottu huumeita käytettäväksi tai ostettavaksi.

Yli kolmasosalle suomalaisista on joskus tarjottu huumeita käytettäväksi tai ostettavaksi. (Kuva Fotolia)

Poliisi tutkii alaikäisten nuorten kovien huumeiden käyttämistä ja välittämistä Iisalmessa.

HUUMEET Iisalmen poliisi epäilee 15–20 hengen nuorisoporukan käyttäneen, välittäneen sekä myyneen muun muassa huumaavia lääkeaineita ja koviksi huumeiksi luokiteltavia huumeita. Tutkittavana olevat nuoret ovat poikkeuksia luukuun ottamatta iisalmelaisia ja suurin osa heistä on iältään 15–16-vuotiaita.

Poliisin mukaan nuorten keskuudessa liikkuu nykyisin yleisesti enemmän huumeita ja niitä on jopa helpompi saada hankittua kuin esimerkiksi tupakkaa. Tässä tutkinnassa on poikkeuksellista nuorten hyvin nuori ikä ja siihen nähden vahvoiksi luokiteltujen huumeiden aktiivinen käyttäminen ja myyminen.

Juttuvinkki: Vanhemmat miehet ja nuoret naiset juovat entistä enemmän – nuorten huumekuolemat huolestuttavat

Nuorten epäillään käyttäneen ja myyneen muun muassa metamfetamiinia. Poliisi on suorittanut tapauksessa kuulusteluita ja asian tutkinta jatkuu. Aikanaan asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi toivoo vanhempia olemaan kiinnostuneita lapsensa liikkumisista ja tekemisistä sekä keskustelemaan avoimesti päihteistä. Viranomaisten resurssit ja valvonta eivät yksistään riitä.

Poliisi on lisännyt viime vuosina henkilöstöä ennalta estävään työhön. Esimerkiksi Iisalmeen on perustettu moniammatillinen Ankkuri-ryhmä, joka keskittyy lähinnä alaikäisten tekemiin rikoksiin ja niiden ennalta estämiseen.

Lue myös: Turun keskustassa käytettiin ja myytiin avoimesti huumeita – maalaisisäntä teki traktorillaan piruetin hakiessaan kaljaa

Kommentoi Facebookissa