Nuorten ammattitaito testattiin – Suomelle EM-kisoissa kultamitali ja neljä pronssia

Suomen joukkueen parhaat pisteet ja kultamitalin floristiikassa sai Josefiina Kivero.

Suomen joukkueen parhaat pisteet ja kultamitalin floristiikassa sai Josefiina Kivero. (Kuva Skills Finland)

Suomen joukkue sijoittui mitalipisteissä seitsemännelle sijalle yhteensä 28 maan joukosta.

AMMATTITAITO Nuorten ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailu EuroSkills käytiin Budapestissa. Suomesta kilpailuun osallistui 25 nuorta oman ammattinsa huippuosaajaa. He saavuttivat yhteensä viisi mitalia ja kuusi Medallion for Excellence -tunnustusta lajin keskiarvoa paremmasta suorituksesta.

Suomen joukkueen parhaat pisteet ja kultamitalin floristiikassa sai Josefiina Kivero. Josefiina on koulutukseltaan puutarhuri ja floristi. Hän työskentelee Kukka-Ulvilassa ja suorittaa floristimestarin ammattitutkintoa Keudassa.

Pronssille ylsivät Kaisla Heimala kokkilajissa, Aino Takala lähihoitajalajissa, Joonatan Kivelä elektroniikassa ja Samu Lahti automaatioasennuksessa.

Kaisla Heimala on valmistunut kokiksi Perho Liiketalousopistosta ja työskentelee ravintola Savoyssa. Aino Takala on valmistunut lähihoitajaksi ja ylioppilaaksi Stadin ammattiopistosta, ja työskentelee HYKS Sydän- ja keuhkokeskuksessa. Joonatan Kivelä opiskelee OSAO:ssa sähkö- ja automaatioasentajaksi ja suorittaa samalla myös ylioppilastutkinnon. Samu Lahti on valmistunut Sataedusta automaatioasentajaksi ja opiskelee nyt Tampereen ammattikorkeakoulussa sähkö- ja automaatiotekniikkaa.

Kilpailussa jaetaan lisäksi Medallion for Excellence -tunnustus kilpailijoille, jotka ovat saavuttaneet oman lajinsa keskiarvoa paremman tuloksen. Suomen joukkueesta tunnustuksen saivat kuusi nuorta taitajaa. Koko Suomen joukkueen pistekeskiarvo oli 689,41 ja joukkue sijoittui mitalipisteissä sijalle 7 yhteensä 28 maan joukosta.

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkillsiin osallistui yli 500 nuorta osaajaa 28:sta Euroopan maasta. Lajeja kilpailussa oli 40, ja Suomi osallistui 22 lajiin. Suomen joukkueessa oli 25 kilpailijaa.

Suomi on osallistunut EuroSkills-kilpailuihin alusta saakka eli vuodesta 2008. Suomi oli perustamassa WorldSkills Europe -järjestöä ja on mukana sen hallituksessa. Vuosien kuluessa Suomi on saavuttanut EuroSkills-kilpailussa yhteensä 24 kultaa, 24 hopeaa, 28 pronssia ja 30 diplomia suorituksista yli lajin keskiarvon.

Lue myös: Vuoden nuori kokki menestyi maailmalla – MM-pronssia Suomen Emmiina Lehtoselle

Medallion for Excellence -tunnustuksen saajat

Reetta Härkonen, Riveria, maalaus- ja tapetointi

Joel Koch, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, verkkosivujen tuottaminen

Suvi Minkkinen, Gradia, ravintolapalvelu

Karoliina Tolvi, Salon seudun ammattiopisto, hiusmuotoilu

Isak Lukkarinen, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, huonekalupuuseppä

Arttu Kivenmäki, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu, autoasennus

Kommentoi Facebookissa